„Sunt sigur că nu e implicat Plahotniuc. Cred că toate dosarele inițiate pe numele meu au fost pornite cu ajutorul lui Renato Usatîi, contra unor sume de bani. Am decis să verific ce va fi, am urcat în avion și am ajuns aici. Am avut o zi grea, m-am arătat pe la toate procuraturile, am oferit declarații. Se vede că asta va dura încă ceva timp, dar am decis că trebuie de pus capăt acestei istorii. Dacă sunt vinovat - voi sta la pușcărie. Dacă nu sunt vinovat, atunci totul va lua sfârșit. Eu sunt absolut sigur că Usatîi a comandat omorul meu. Bine, eu nu sunt judecător, dar eu nu-l văd pe Usatîi drept politician, ci văd un bandit, un tâlhar și un ucigaș”, a declarat Gorbunțov.

La începutul acestei luni, Usatîi declara, prin skype, că Gorbunțov depune mărturii împotriva sa pentru că așa i-ar fi spus liderul PD, Vlad Plahotniuc, în schimbul închiderii a șase dosare penale. „El ar fi gata să-i denunțe pe propriii copii pentru a nu-l supăra pe Plahotniuc”, spunea Usatîi.

Amintim că potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), comanditarul omorului lui Gorbunțov este Usatîi, lucru infirmat în repetate rânduri de liderul PN.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!