sursa foto: www.asjfoundation.com

Provocarea Ice Bucket Challenge a devenit virală în vara anului 2014 și a contribuit la adunarea de 115 milioane de dolari, banii investiți în cercetarea bolilor precum cea de care suferea Anthony.

Ideea de a strânge fonduri în scopuri caritabile și, în special, pentru a-i ajuta pe cei care suferă de scleroză laterală amiotrofica, îi aparține lui Chris Kennedy, un jucător de golf și vărul lui Anthony. Acesta a acceptat provocarea Ice Bucket Challenge și a contribuit la popularizarea ei.

Participanții Ice Bucket Challenge sunt provocați să își verse pe cap un vas cu apă la temperatură scăzută (amestecată cu gheață) și o mulțime de astfel de videoclipuri au invadat internetul și mass-media. Regulile presupun că, în 24 de ore de la primirea nominalizării, trebuie să donezi bani și/sau să torni o găleata de apă cu gheață pe cap.

Provocarea a ajuns și în R. Moldova, fiind acceptată pe atunci de mai multe persoane publice, printre care Mihai Ghimpu, Sergiu Sîrbu, Vlad Filat, Oleg Efrim, Vitalie Marinuța, Ștefan Gorda și alții.