Tekwill a lansat apelul de înregistrare în luna mai, am extins apoi termenul de înregistrare de două ori, dar, până la urmă, am reușit să adunăm o echipă bună. S-au înregistrat 25 de startupuri. Împreună cu colegii, i-am selectat pe cei mai buni, echipe care pot prezenta live produsele lor, pot purta constructiv discuții cu investitorii alături de alte 500 de startupuri din întreaga lume”, spune Ana Chirița, Director Executiv ATIC. Iată lista startupurilor noastre, care pleacă duminica aceasta la Berlin:

Codifun - platformă educațională, pentru profesarea carierei în IT.

ViarLife - platformă pentru crearea și răspândirea materialelor prin metoda realității virtuale (VR)

Rift Estate - creează prezentări VR/AR din modele 3D, pentru arhitecți

Zeroqode - creează aplicații web și mobile, cu șabloane de aplicații fără cod, de 10 ori mai rapide

GAUS - face posibilă recrutarea resurselor umane fără CV-uri

SpookyHouse - studiou inovativ de dezvoltare a jocurilor mobile

Shelfalytics - mecanism de colectare a datelor de vânzare cu amănuntul, de la rafturi la distribuitori.

BabyMoon - sling inteligent pentru copii, care analizează semnele vitale ale bebelușilor

AnonymZoo - platformă socială anonimă, în care vă puteți exprima în siguranță

Webassembler - permite dezvoltatorilor de software și analiștilor de afaceri să proiecteze, să dezvolte și să implementeze rapid aplicații web.

Pentru majoritatea antreprenorilor tineri din toată lumea, TechCrunch Disrupt intră în topul destinațiilor de informare și concurs. Pentru că aici ”se fierb” cele mai inovative idei de afaceri, se discută trendurile în business și IT. Platforma adună la un loc cei mai străluciți antreprenori, investitori și fani ai tehnologiilor. Între 4 și 5 decembrie, cele 10 startupuri vor putea susține interviuri, vor concura la Startup Battlefield, vor putea lua parte la un Hackathon de 24 de ore și la mai multe activități de networking.

Participarea echipei Moldovei la TechCrunch Disrupt este posibilă datorită suportului Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”, finanțat din sursele USAID și Guvernului Suediei, în parteneriat cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!