Igor Dodon a declarat că Vladimir Putin este unul dintre cei mai influenți lideri mondiali, iar sub conducerea sa Rusia a obținut rezultate impresionante.

„Mă bucur că Vladimir Vladimirovici a luat această decizie de a candida. El a reîntors Rusiei mândria națională. Este un lider absolut al țării sale, și este respectat și prețuit nu doar în Rusia, dar și în întreaga lume, inclusiv în Moldova, unde are cel mai înalt rating printre politicienii străini”, a spus Igor Dodon.

Președintele Republicii Moldova a subliniat că decizia lui Putin de a candida la alegerile prezidențiale este un pas bărbătesc, având în vedere tesiunea care este pusă asupra Rusiei în general, și asupra lui ca politician în particular:

 „Vreau să-i doresc lui Vladimir Vladimirovici succes în alegerile prezidențiale. Sunt convins că poporul rus vor lua o decizie corectă și responsabilă”, a reiterat Dodon.

Alegerile prezidențiale din Federația Rusă vor avea loc pe 18 martie 2018. Campania electorală începe în mod oficial de astăzi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!