De aproape treizeci de ani, Steve Ludwin se injectează cu venin de șarpe. Este o practică din cauza căreia a fost pe punctul de a-și pierde viața, dar care ar putea să salveze alte câteva mii, deoarece, grație lui, oamenii de știință încearcă să creeze un nou tip de antivenin, informează AFP, potrivit Agerpres, scrie digi24.ro.
O expoziție dedicată veninului, organizată la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, deschisă în perioada 10 noiembrie 2017 — 13 mai 2018, consacră un scurtmetraj acestui om grație căruia știința medicală realizează progrese.
Instalat în sufrageria apartamentului său din centrul Londrei, acest muzician american în vârstă de 51 de ani, care s-a mutat în Marea Britanie, ține cu fermitate capul unui Trimeresurus popeiorum, un șarpe originar din Asia, a cărui piele este colorată într-o nuanță strălucitoare de verde. El extrage astfel câteva picături de venin. După câteva minute și le injectează în braț cu ajutorul unei seringi, un gest pe care îl repetă cu regularitate încă de la sfârșitul anilor 1980.
„Obsedat" de șerpi, Steve Ludwin a început să își injecteze cantități mici de venin în jurul vârstei de 20 de ani, inspirat de Bill Haast, un american pasionat de aceste reptile de la care extrăgea venin în cadrul unor programe de cercetări medicale.
„Pare o nebunie, dar în realitate acest lucru are efecte potențial pozitive asupra sănătății", asigură Steve Ludwin. "Această metodă mi-a întărit sistemul imunitar. Nu am mai avut o răceală de 15 ani", a adăugat el, înainte de a evoca și o serie de efecte benefice împotriva îmbătrânirii.
Citește mai departe pe digi24.ro.
Vezi și aceste știri

La Chișinău a fost lansată prima stație automată de monitorizare a calității aerului atmosferic de tip trafic

Turcia va oferi gratuit dronele „Bayraktar” pentru care ucraineni au strâns bani în trei zile

Miniştrii Energiei din UE caută soluții pentru reducerea colectivă a cererii de gaze pe termen scurt
Advertoriale

Aridon Group – 30 de ani de succes, realizări, clienți fideli și echipă dedicată (VIDEO)

Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni
