„În momentul în care opinia publică este manipulată, protestul social este decimat, există pericolul real ca Plahotniuc să ajungă prim-ministru al Republicii Moldova”, spune Sergiu Mocanu.

Potrivit acestuia, liderul PD ar deține toate mecanismele necesare pentru a ajunge în cel mai scurt timp prim-ministru, inclusiv constituționale.

La finalul lunii noiembrie și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi menționa că acest scenariu ar urma să se realizeze în luna decembrie. Usatîi nu a prezentat atunci dovezi că Plahotniuc ar planifica să facă acest lucru.

Totodată, apariția posibilității de a suspenda temporar președintele a pornit inclusiv și discuțiile despre o oarecare apariție a scenariului „Vlad Plahotniuc - prim-ministru”. Teoria dată era vociferată în luna octombrie inclusiv de către președintele PL, Mihai Ghimpu.

Amintim că, în ianuarie 2016, candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcția de premier a fost respinsă de către președintele de atunci, Nicolae Timofti. La scurt timp, șefului statului a acceptat candidatura unui alt reprezentant al PDM - Pavel Filip.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!