Piețele din capitală, din nou, în vizorul Primăriei. Silvia Radu: „Nu putem să le explicăm oamenilor că nu știm ce să facem cu ei”

Piețele din capitală, din nou, în vizorul Primăriei. Silvia Radu: „Nu putem să le explicăm oamenilor că nu știm ce să facem cu ei”

Situația piețelor comerciale din municipiul Chișinău a ajuns din nou în vizorul autorităților municipale. Se întâmplă după ce mai mulți comercianți de la o piață din sectorul Râșcani riscă să rămână fără locuri de muncă, întrucât proprietarul pieței privare intenționează să închidă spațiul și să-i schimbe destinația. În timp ce șefii de la comerț susțin că nu au nicio putere asupra agenților economici privați, primarul general interimar, Silvia Radu susține că responsabilii nu-și fac treaba și le-a dat termen până săptămâna viitoare pentru a identifica soluții pentru comercianții care riscă să rămână cu marfa în stradă.

„Nu putem avea acțiuni asupra agentului economic, dar putem lua alte măsuri pentru a asigura locuri de vânzare. În 2015 a fost votată Strategia de dezvoltare a comerțului interior. Unul dintre obiective era optimizarea și modernizarea piețelor comerciale. În fiecare sector să fie organizate piețe municipale de produse agro-alimentare. Să facă concurență piețelor comerciale private”, a declarat Marcel Zambițchi.

Șeful Direcției Municipale Comerț susține că de atunci până în prezent au fost făcute mai multe tentative de a elabora un studiu de fezabilitate, pentru a identifica cele mai potrivite locuri din oraș unde ar urma să fie deschide piețe municipale. Primarul interimar s-a arătat nemulțumită de faptul că responsabilii au avut nevoie de mai mult de doi ani pentru a realiza un studiu:

Publicitate

„Din 2015 a fost nevoie de 2 ani ca să votați un regulament? Încă doi ani o să vorbim despre concursuri la care nu se va prezenta nimeni. Este intolerabil că în atâția ani nu s-a putut face un studiu. Întâlniți-vă și fără studiu găsiți locuri pentru acești oameni care vor fi scoși din piața din sectorul Râșcani. Noi nu putem să le explicăm oamenilor că nu știm ce să facem cu ei, pentru că nu știm când o să avem un studiu”, a ripostat Silvia Radu.

În capitală nu există nicio piață municipală. Toate spațiile comerciale sunt private. Printre acestea se numără 39 de piețe comerciale, 17 mixte, 6 de mărfuri nealimentare, 8 de flori, o piață de mărfuri second-hand.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal