„L-aș fi vrut la mine în echipă”. Candu îi ia apărarea lui Gaburici: Contează rezultatele muncii, nu diploma

„L-aș fi vrut la mine în echipă”. Candu îi ia apărarea lui Gaburici: Contează rezultatele muncii, nu diploma

Întrebat dacă subiectul diplomei de bacalaureat a lui Chiril Gaburici (despre care presa a scris anterior că nu o avea) nu va afecta credibilitatea acestuia în funcția de ministru al Economiei pentru care a fost propus, Andrian Candu a răspuns că rezultatele activității sunt cele care contează și că subiectul este deja epuizat. Președintele Parlamentului își motivează afirmația prin faptul că instanța de judecată s-a expus la acest subiect prin depășirea termenului de prescripție față de fapta reclamată. Totodată, Candu mai spune că l-ar fi dorit pe Gaburici în echipa sa din Parlament, dar „din păcate” oamenii din această instituție nu îi poți numi, ci se aleg prin vot de către cetățeni.

„Nu mai există niciun temei să discutăm la acest subiect, odată ce instanța de judecată s-a expus că a trecut termenul de prescripție. Probabil merită fiecare persoană ca să fie apreciat după munca pe care o face. De aceea haideți să-l lăsăm pe domnul Gaburici să își pună în valoare capacitățile și experiența”, a declarat Candu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Președintele Parlamentului a vorbit și despre modul în care Gaburici a fost convins să revină în Executiv.

Publicitate

„Premierul și liderul partidului au găsit motive ca să-l convingă să vină în Guvern, au vorbit cu el ultimele zile. Iarăși, raționamentul nu este unul politic, ci unul de natură profesionistă. Domnul Gaburici a dezvoltat mai multe afaceri atât în R. Moldova, cât și peste hotare, și mă bucur că am reușit să-l aducem în Guvern”, a spus democratul.

Aflat în coaliție de guvernare cu PD, popular-europeanul Valeriu Ghilețchi a declarat că subiectul diplomei de studii a lui Chiril Gaburici a fost ridicat la discuțiile din cadrul coaliției, când se propuneau nume pentru funcția de ministru al Economiei.

„Am pus și noi (n. r. - reprezentanții PPEM) această întrebare, și ni s-a spus că s-a discutat la acest subiect, și că domnul Gaburici are toate argumentele pentru a nega învinuirile, și aceste învinuiri nu vor constitui un impediment pentru a-și exercita atribuția de ministru al Economiei. [...] Ni s-a spus că toate lucrurile au fost clarificate. Și că învinuirile sunt neargumentate și că răspunsurile lui sunt foarte argumentate”, a declarat Ghilețchi, invitat la emisiunea „Important” de la TVC 21.

Între 18 februarie și 22 iunie 2015, Chiril Gaburici a îndeplinit funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Citește și: Chiril Gaburici ar putea reveni în Guvernul de la Chișinău

Diploma lui Gaburici n-a fost dată uitării. PL îi cere lui Filip verificarea autenticității actului de studii

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal