„Vă spun sincer: Mai bine să fiu suspendat pe cinci minute, decât să numesc hoți și bandiți în funcții de miniștri. Oamenii mă vor înțelege în asemenea situație. Cu uzurparea puterii noi ne vom lămuri, dar e mai bine așa decât timp de trei ani să explic oamenilor de ce l-am numit pe Leancă vicepremier”, a început prin a spune Dodon.

Totuși, după o secundă de cumpănă, șeful statului a adăugat o explicație. „Vreau să spun că sunt și oameni normali, dar nu spun cine ca să nu se vorbească că au legătură cu președintele și apoi să nu-i mai propună. Sunt însă și profesioniști, dar nu voi semna numirea nimănui”, a mai spus Dodon.

Fostul lider socialist consideră că procedeul de suspendare a președintelui pentru refuzul repetat de a numit un candidat propus de premier a fost o cale de mijloc identificată de guvernare.

„Acum sau se va merge la compromis, sau se merge la demisia președintelui. Ei (n.r. - coaliția de la guvernare) nu vor nici una, nici alta. Ei înțeleg că nu pot demite președintele, de asta au găsit a treia cale - cea cu CC. Și noi, la rândul nostru, avem două căi: să facem revoluție sau să organizăm alegeri anticipate”, a concluzionat Dodon.

 

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!