Cavcaliuc vorbește despre leafa și casa sa: Are un nivel și e într-un cartier modest

Cavcaliuc vorbește despre leafa și casa sa: Are un nivel și e într-un cartier modest

Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, a fost rugat, în studioul AGORA, să-și dezvăluie salariul său și să comenteze informațiile cu privire la vila sa din Trușeni, despre care presa a scris anterior că ar costa considerabil mai scump decât a indicat Cavcaliuc, ș s-ar asemui cu o fortăreață.

Cavcaliuc și-a făcut public salariu în platoul emisiunii, nu fără a întreba și cât primește moderatoarea interviului. „Eu am un salariu peste zece mii de lei. Se impune activitatea profesională, experiența, gradul. Salariul meu reiese din funcția pe care o dețin, iar responsabilitatea este mare. Eu gestionez și coordonez, ca șef al poliției, peste 9000 de polițiști. În același timp, eu sunt delegat de Guvern ca membru al Comisiei Unificate de Control, care se ocupă de reglementarea conflictului transnistrean. Și aici am un adaos”, a explicat Cavcaliuc.

Colonelul a fost ruga să povestească și cum și-a construit casa din Trușeni. „Am foarte mulți ani activați în poliție. Casa pe care eu am construit-o este într-un sector foarte modest, unde eu mi-am cumpărat pământ în 2004, acum 13 ani. Pe parcursul acestei perioade, mi-am adunat materiale de construcție și în ultimii 3-4 ani am construit. Presa a vehiculat că am construit casa într-un an de zile, fiindcă a încercat să pună accentele altfel. Am actele când am luat autorizația și când am dat casa în exploatare: sunt trei ani de zile. Totodată, din 2004 când am procurat locul. E o casă cu un nivel, modestă. Neprietenii încearcă să facă subiecte de știri din această casă. Spre deosebire de mulți-mulți alții, eu am declarat și casa și mașina. Acum am vândut mașina și nu circul”, a spus omul legii.

Amintim că Ziarul de Gardă a scris, în 2015, că vila lui Cavcaliuc este „p adevărată fortăreață, vecinii numind-o „la zonă” (pușcărie), asta pentru că o parte din curte este îngrădită de un gard din beton mai înalt decât casa, iar cealaltă parte, de un gard din sârmă ghimpată, care amintește de locurile de detenție”.

Vila se înalță pe un teren cu o suprafață de 12 ari (1200 m.p.) pe care Cavcaliuc l-a indicat în toate declarațiile cu privire la venituri și proprietate, depuse din 2012 și până acum. Doar că, șeful IGP susține că terenul cu pricina ar avea o valoare cadastrală de doar 304 lei, deși, în zonă, un ar se vinde cu aproximativ o mie de euro. Totodată, chiar și valoarea cadastrală a terenului este mult mai mare decât cea indicată de Cavcaliuc în declarații, fiind de aproximativ 25 mii de lei.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal