Experții se pronunță pentru continuarea procesului de optimizare a școlilor din Republica Moldova. Totodată, actuala curriculă școlară este mult prea complexă decât necesitățile reale. O spun chiar profesorii implicați într-un proces de descongestionare a programei.
Subiectul a fost discutat în studioul AGORA împreună cu directorul Executiv al Fundației pentru Dezvoltare, Gabriela Ojog și Natalia Railean, directorul Liceului Teoretic „Ion Pelivan” din Răzeni, Ialoveni.
„Decongestionarea curriculei, schimbarea accentului de la teorie la competențe și continuarea reformei de optimizare a rețelei școlare. Trebuie să se facă o analiză clară a ceeea ce trebuie făcut mai departe. Vedem oameni nemulțumiți că se închid școlile, dar este și partea cealaltă a monedei când școli cu 7 - 10 elevi nu-și justifică existența. Acum se speculează foarte mult pe acest subiect, să se închidă sau nu. Nu cred că aici e loc de speculații. Trebuie o analiză profundă pentru că doar calculele bat teoriile”, a declarat în context Gabriela Ojog.
La rândul său, Natalia Răilean a împărtășit din experiența la capitolul reducerii programei școlare. Directorul Liceului din Răzeni spune că jumătate din aceasta este în plus.
Trăiești în Moldova și asta îți ocupă tot timpul? Hai cu noi și vom avea grijă să-ți aducem știrile care contează pentru tine.