Mai multă carne, lactate și produse din ciocolată. Ce alte sectoare ale industriei alimentare au înregistrat creșteri

Mai multă carne, lactate și produse din ciocolată. Ce alte sectoare ale industriei alimentare au înregistrat creșteri

În perioada ianuarie-august, industria alimentară în ansamblu a înregistrat o creştere a volumului de producţie cu 13,7%, ceea ce a generat creşterea indicelui general pe total industrie cu 2,7%, arată date ale Biroului Național de Statistică. 

Volumul producţiei a crescut în special la activităţile: fabricarea uleiurilor şi grăsimilor vegetale şi animale - de 3,4 ori (motivând creşterea indicelui general cu 0,8%); producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii şi a produselor din carne - cu 24,5% (motivînd creşterea pe total industrie cu 1,0%).

De asemenea, a crescut producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice; producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate - cu 9,5 % (motivând creşterea pe total industrie cu 0,1%); fabricarea produselor lactate - cu 7,6% (motivând creşterea pe total industrie cu 0,3%); fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei şi a produselor zaharoase - cu 6,4% (motivând creşterea pe total industrie cu 0,1%); prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor - cu 5,4% (motivând creşterea pe total industrie - cu 0,1%).

În acelaşi timp s-au înregistrat reduceri ale volumului de producţie la următoarele activităţi ale industriei alimentare: distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice - cu 29,9% (motivând descreşterea pe total industrie cu 0,8%); fabricarea vinurilor din struguri - cu 26,8% (motivând descreşterea pe total industrie cu 1,1%); fabricarea produselor de morărit, a amidonului şi produselor din amidon - cu 12,0% (motivând descreşterea pe total industrie cu 0,1%).

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.