Vinuri moldovenești, depozitate în galerii subterane din Africa

Vinuri moldovenești, depozitate în galerii subterane din Africa
Foto: podgoriasilvana.ro

În Senegal a fost demarat procesul de construcție a unor galerii în rocă de calcar unde ar urma să fie depozitate vinuri moldovenești. Anunțul a fost făcut de omul de afaceri din Republica Moldova Vasile Drumea în cadrul unei întrevederi cu mai mulți businessmani din Africa de Vest.

„Aceasta ne va oferi un mare avantaj față de alți producători și vom aduce cu noi o mică parte a calității și tradițiilor moldovenești pe un continent atât de diferit, dar care astăzi apreciază la justa valoare produsele moldovenești. Astfel vom avea și o satisfacție nu numai din afaceri dar și una sufletească, ceea ce ne lipsește foarte mult în strainătate”, a declarat Vasile Drumea.

În cadrul vizitei în țara noastră, oamenii de afaceri din Senegal s-au arătat interesați de o colaborare cu mai mulți producatori autohtoni de produse agricole, în special de vinuri de calitate.

Businessmanii africani au rămas impresionați și Ziuna Națională a Vinului organizată anual în țara noastră. Potrivit lor, această sărbătoare le oferă un spectacol în stil național și ocazia de a degusta vinuri și divinuri autohtone.

„Vinurile moldovenești au fost până în prezent o legendă pentru noi. Fiind foste colonii franceze, nu aveam de unde să știm despre calitatea excepțională a vinurilor moldovenești. Pe timpurile Uniunii Sovietice mulți din studenții africani aduceau câte un vin moldovenesc în Senegal unde era foarte apreciat, dar din considerente politice nu era posibil de dezvoltat o afacere”, a menționat omul de afaceri senegalez Justin Tine.

Pentru a oferi o viziune mai clară în cultura vinificației compania Lion Gri a organizat pentru businessmanii africani excursii de lucru la viile sale din sudul Moldovei, după care le-a făcut cunoștință cu procesul de producere primară și cel final de îmbuteliere. În cadrul vizitei la fabrica de vin Lion Gri, din Chisinau, un accent deosebit s-a pus pe discuțiile cu specialiștii laboratorului fabricii, care au explicat în detalii metodele folosite în producerea și păstrarea vinului ecologic.

Amintim că la începutul acestei luni, omul de afaceri Vasile Drumea a anunțat despre inițiativa de a creea un centru de depozitare și comercializare a mărfurilor agricole de origine moldovenească, dar și a celor produse în România. Depozitul ar urma să fie deschis în capitala Senegalului, orașul Dakar. Mai multe detalii aici.

Vezi și aceste știri
Bolnavii diagnosticați cu noul coronavirus: 128 de persoane, în stare gravă. Bilanțul lucrătorilor medicali infectați urcă la 317 persoane

Bolnavii diagnosticați cu noul coronavirus: 128 de persoane, în stare gravă. Bilanțul lucrătorilor medicali infectați urcă la 317 persoane

Chișinău: Oameni ai străzii beau dezinfectant din troleibuze

Chișinău: Oameni ai străzii beau dezinfectant din troleibuze

Șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, ar fi infectat cu COVID-19

Șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, ar fi infectat cu COVID-19

Advertoriale
SEBO a creat un fond de 5 000 000 lei pentru cadrele medicale

SEBO a creat un fond de 5 000 000 lei pentru cadrele medicale

Mobiasbanca oferă noi facilități la plata creditelor pentru antreprenorii afectați de criza cauzată de
epidemia COVID-19

Mobiasbanca oferă noi facilități la plata creditelor pentru antreprenorii afectați de criza cauzată de epidemia COVID-19

Taxe de peste 5 milioane de lei, achitate pentru trei luni în avans statului de Kaufland Moldova

Taxe de peste 5 milioane de lei, achitate pentru trei luni în avans statului de Kaufland Moldova

DONEAZĂ
Descarcă aplicația AGORA
EMISIUNI
 • Ruslan Cojocaru - Viziunea față de crize, educație financiară, Tucano Coffee, Oliva Verde și NOTA lui DE PLATĂ (VIDEO)
  Ruslan Cojocaru - Viziunea față de crize, educație financiară, Tucano Coffee, Oliva Verde și NOTA lui DE PLATĂ (VIDEO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Nu „mușcă” și nu e despre căsătoriile gay. Explicăm simplu ce e Convenția de la Istanbul (AUDIO)
 • PlayGround și Smart Home: Cât costă și cât durează să-ți instalezi un astfel de sistem acasă
 • Nota de Plată a designerei Olga Blanc. Despre bani, dezvoltare personală, bărbatul care o susține și succesul brandului O'Blanc (VIDEO)
 • PlayGround cu Ion Sturza: Lovitura de la Cluj, cifrele Elefant.ro și pronosticuri despre imobiliare
ȘTIRI DE PE EA.MD
 • Învățătoare la ciclul primar din Chișinău: „Predarea prin rețelele sociale nu poate...
 • Top 10 obiceiuri pe care le urăsc ambele sexe și ce fac cuplurile în privința lor
Cele mai populare
 • 1
  Chișinăul nu a avut parte de iarnă în acest an, însă a cheltuit peste 1,5 milioane de lei pentru deszăpezire (DOC)
 • 2
  A murit fostul premier al R. Moldova, Valeriu Muravschi
 • 3
  Reacția Ministerului Sănătății privind fișa de salarizare a asistentei medicale, publicată pe facebook
 • 4
  Alte trei persoane au decedat din cauza COVID-19. Bilanțul total urcă la 27 de cazuri
Autentificare