*Acest material este sponsorizat

Experienţe digitale incomparabile la Orange WiFi Cafe

Experienţe digitale incomparabile la Orange WiFi Cafe


Fundaţia Orange Moldova a finalizat cu succes cea de-a doua etapa a proiectului ”Orange WIFI Cafe”. 

La prima etapă, acest proiect, lansat în 2013, a presupus crearea unor spaţii dedicate în 9 cele mai mari universităţi din Moldova: USM, USMF, UTM, ASEM, UASM, Universitatea de Stat din Comrat, Universitatea de Stat ”B.P. Hașdeu” și Universitatea Pedagogică de Stat ”I. Creangă” menite să îmbunătăţească experienţele digitale atât a studenţilor,cât şi a profesorilor. Anual peste 50 de mii de studenți si profesori beneficiază de această investiție.

In 2016, Fundaţia Orange Moldova a lansat cea de-a doua etapa a acestui proiect, care a inclus activităţi de îmbunătăţire a infrastructurii în aceste spaţii,atât dotarea cu echipamente noi, cât şi renovarea mobilierului, adaptarea design-ului etc.

În cadrul etapei a doua a proiectului „Orange WiFi Cafe” au fost reamenajate holurile din universităţi cu mobilier modern - mese, scaune, fotolii, canapele, dar şi cu mobilă incorporată, articole de decor, echipamente de ultimă oră, ş.a. în dependenţă de  necesităţile fiecărei universităţi.

Julien Ducarroz, Director General Orange Moldova:„La Orange, ne-am angajat strategic să contribuim la digitalizarea societăţii. Iată de ce, prin intermediul Fundaţiei Orange investim cu prioritate în educaţia digitală. Proiectul Orange WiFi Cafe,care are mai mult de 50 de mii de beneficiari anual, studenţi şi profesori, vine să asigure accesul la Internet gratuit şi infrastructură performantă în spaţii dedicate, foarte creative pentru îmbunătăţirea procesului de educaţie în conformitate cu noile cerinţe ale timpului. Prin acest proiect ne dorim să asigurăm accesul tinerilor la tot ce este mai bun în era digitalizării, astfel încât ei să facă faţă provocărilor de mâine. Deoarece, indiferent de domeniul unde vor activa, medicină, IT, educaţie, jurisprudenţă, economie, nimic nu va mai fi cum a mai fost şi ei inevitabil vor interacţiona cu tot ce înseamnă viitor: digitalizare, inteligenţa artificială etc.   

Sergiu Postica, Preşedintele Consiliului FOM:„Fundaţia Orange Moldova susține cu prioritate facilitarea accesului tinerilor la resurse educaționale adaptate exigențelor tehnologice actuale, dezvoltarea competențelor şi abilităților necesare unor buni profesioniști și încurajează activitățile de cercetare științifică. Pentru etapa a doua a proiectului împreună cu partenerii am efectuat un audit al spaţiilor şi am venit cu îmbunătăţirea acestora, astfel încât să corespundă solicitărilor şi necesităţilor beneficiarilor. Orange Moldova este un lider consacrat în domeniul telecomunicaţiilor din ţara noastră, iar prin acest proiect al Fundaţiei Orange continuăm să ştergem bariera digitală în învăţământul de tip superior.”

Viorel Bostan, rector Universitatea Tehnică din Moldova:”Compania Orange Moldova şi-a consolidat activitatea prin lansarea Fundaţiei Orange, care este un partener fidel al educaţiei digitale. Cu ajutorul acestor echipamente, studenţii vor avea posibilitatea să dezvolte abilităţi practice de programare, proiectare şi elaborare a softurilor specializate,astfel încât să facă faţă necesitaţilor înaintate de către angajatori”.

Angela Muşet, Director Centrul de Informaţii Universitare:”Beneficiari a celei de-a doua etape a proiectului sunt 5 Orange WiFi Cafe din cadrul universităţilor: USM, UTM, USMF, ASEM şi UASM. Spaţiile din aceste universități au fost renovate şi adaptate noilor cerinţe, au fost dotate cu echipamente noi,  articole de mobilier și elemente de decor. Am extins investiţiile pentru Universitatea Tehnică, în scopul facilitării procesului de dezvoltare a abilităţilor practice de proiectare, a programării micro controloarelor şi procesoarelor, a elaborării de softuri specializate. Orange WiFi Cafe din incinta UTM a fost dotată cu echipament IT adiţional: kituri specializate, sistem de prezentare Barco CSE 200, 9 Apple MakBook-uri sistem de operare MacOS X preinstalat. Toate aceste activităţi vin să dezvolte programul lansat de Fundaţia Orange.”

Experienţe digitale incomparabile la Orange WiFi CafeExperienţe digitale incomparabile la Orange WiFi CafeExperienţe digitale incomparabile la Orange WiFi CafeExperienţe digitale incomparabile la Orange WiFi CafeExperienţe digitale incomparabile la Orange WiFi CafeExperienţe digitale incomparabile la Orange WiFi CafeExperienţe digitale incomparabile la Orange WiFi CafeExperienţe digitale incomparabile la Orange WiFi CafeExperienţe digitale incomparabile la Orange WiFi Cafe

Despre Fundaţia Orange Moldova

Fundația Orange consideră că educația are un rol important în combaterea sărăciei, reducerea șomajului și asigurarea creșterii economice durabile. Pentru a valorifica aceasta oportunitate FOM susține facilitarea accesului tinerilor la resurse educaționale adaptate exigențelor tehnologice actuale, dezvoltarea competențelor abilităților necesare unor buni profesioniști și încurajează activitățile de cercetare științifică. În ultimii şapte ani, Fundaţia Orange a reuşit realizarea a peste 60 de proiecte în domeniile educaţiei digitale, sănătăţii, culturii şi susţinerea persoanelor defavorizate, iar peste 300 de mii de oameni au beneficiat de ele.

P.

P.

Vezi și aceste știri
Relațiile se încing: Ucraina și Rusia, în conflict din cauza exportului de gaz rusesc spre Ungaraia

Relațiile se încing: Ucraina și Rusia, în conflict din cauza exportului de gaz rusesc spre Ungaraia

Președinta CEC, Angelica Caraman, aleasă în fruntea Asociației Oficialilor Electorali din Europa pentru următorul an

Președinta CEC, Angelica Caraman, aleasă în fruntea Asociației Oficialilor Electorali din Europa pentru următorul an

Uniunea Europeană a debursat Republicii Moldova 36 milioane de euro, suport pentru bugetul de stat

Uniunea Europeană a debursat Republicii Moldova 36 milioane de euro, suport pentru bugetul de stat

Advertoriale
FinComBank susține fermierii locali și a participat la Gala Fermierilor din Republica Moldova din 24 septembrie 2021

FinComBank susține fermierii locali și a participat la Gala Fermierilor din Republica Moldova din 24 septembrie 2021

USAID susține industria fashion: Designerii locali au uimit publicul cu creațiile vestimentare la Moldova Fashion Days 2021 (VIDEO)

USAID susține industria fashion: Designerii locali au uimit publicul cu creațiile vestimentare la Moldova Fashion Days 2021 (VIDEO)

Echipa de fotbal MAIB a câștigat Cupa Anuală de Fotbal Hospice Angelus Moldova (FOTO)

Echipa de fotbal MAIB a câștigat Cupa Anuală de Fotbal Hospice Angelus Moldova (FOTO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
  Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Viața de deputat, între glamour și birocrație. Discuție cu fostul parlamentar Vadim Pistrinciuc (AUDIO)
 • De la 11, cu Veaceslav Platon despre promisiunile electorale ale lui Veaceslav Valico
Cele mai populare
 • 1
  Ce s-ar întâmpla dacă Tiraspolul chiar și-ar asuma datoria de 7 miliarde de dolari la gaz? Opinia experților în energetică
 • 2
  Socialistul Vasile Bolea îl acuză pe deputatul PAS, Oleg Calmațui, de contrabandă cu țigări. Calmațui: Mi-am procurat două blocuri și le-am abandonat benevol
 • 3
  Emmanuel Macron, lovit cu un ou de un protestatar. Agresorul a fost arestat (VIDEO)
 • 4
  Notara Olga Bondarciuc, care ar fi legalizat mai multe acte în scheme ce-i vizează pe Plahotniuc, Șor și Platon, reținută în Belgia
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.