„Mobilitatea inspectorilor vamali este extrem de importantă în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Am scos în circuit 101 unități de autoturisme de model VAZ procurate în anii 2005-2007. În rezultatul comercializării lor am valorificat aproximativ un milion de lei care au fost realocați la această achiziție de unități de transport”, a declarat Vitalia Vrabie.
Directorul Serviciului Vamal a mai spus că deși sunt deseori criticați de către Guvern, inspectorii vamali depun eforturi pentru a desfășura o activitatea din ce în ce mai bună:
„Recunoaștem neajunsurile pe care le avem. Suntem dispuși să le înlăturăm, să fluidizăm traficul la frontiere cât se poate de mult, și în egală măsură să asigurăm și să oferim maximum de facilități și confort operatorilor economici în activitatea lor”, a adăugat Vrabie.
Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip a declarat că în anul 2017 Serviciul Vamal, prin activitatea sa, a adus la bugetul de stat cu aproximativ 3 miliarde de lei mai mul decât în 2016.
„O activitatea calitativă a Serviciului Vamal va avea impact în general asupra posibilităților noastre de a face investiții sociale în Republica Moldova. Activitatea fiecărui dintre dvs are un impact asupra percepției cetățenilor sau oaspeților despre ceea ce se întâmplă la noi în țară”, a spus Pavel Filip.
În contextul criticilor aduse Serviciului Vamal, premierul a specificat că observațiile făcute și-au făcut efectul:
„Vama s-a schimbat. Sunt mult mai multe reacții pozitive din partea cetățenilor, care vorbesc despre calitatea serviciilor vamale, despre atitudinea vameșilor la intrarea sau la ieșirea din Republica Moldova. Această atitudine nu ne costă investiții financiare. Este doar o schimbare de mentalitate”, a conchis Filip.
Pentru achiziționarea celor 97 de mașini de serviciu, din bugetul de stat au fost alocați 19,8 milioane de lei.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.