În următorul semestru, îndată după vacanță, se vor deschide școlile primare din Fârlădeni, Hâncești și Țepilova, Soroca. Școala primară din Bolohani, r. Orhei, va fi redeschisă din 1 septembrie 2018.

Decizia a fost anunțată de ministrul Monica Babuc care spune că alături de echipa ministerială a analizat problemele în educație. 

„Am elaborat patru grupuri de indicatori care veneau să ne arate care a fost impactul optimizării școlilor, din punct de vedere economic, psihologic și asupra localităților. Cu ajutorul primăriilor și direcțiilor de învățământ, am analizat acest proces care s-a produs ultimii șapte ani. Am ajuns la concluzia că există mai multe școli, mai ales primare, care pot și trebuie să fie redeschise”, a comunicat Babuc.

După ce a anunțat ce școli își vor deschide din nou porțile pentru discipoli, Babuc a mai spus că în primăvara acestui an se va anunța o listă suplimentară de școli care vor fi redeschise.

Totodată, Babuc a ținut să sublinieze că în multe dintre cazurile de școli reduse optimizarea a fost una necesară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!