Mai exact, este vorba de primele 11 luni ale anului 2017. În total, cetățenii Republicii Moldova care muncesc peste hotare au trimis acasă 1,09 miliarde de dolari în această perioadă.

În luna noiembrie, transferurile bănești de la moldovenii care muncesc în țările Uniunii Europene au constituit 36,4% din totalul remitențelor în luna respectivă.

Tot în noiembrie, transferurile bănești de la moldovenii care muncesc în țările CSI a constituit 32,5% din totalul remitențelor în luna respectivă.  31,1% din volumul remitențelor provin din alte țări.

Cea mai mare parte a transferurilor (47,4%) a fost făcută în dolari, urmată de transferuri în euro (44,2%) și ruble (8,4%).

Aproximativ o treime din populația RM activă din punct de vedere economic muncește peste hotare, ceea ce face ca remitențele să devină cea mai importantă sursă de rezerve valutare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!