Locul de frunte revine subiectului despre cum a fost întâmpinat în Georgia turistul cu numărul 6 000 000. Știrea din 12 martie a fost vizualizată de peste 280 de mii de ori. Turistul a fost preluat de pe aeroport de un șofer și escortat asemeni unui oficial de rang înalt până la locul întâlnirii cu premierul georgian. În mașină acesta a primit o scrisoare în care scria scurt: „Dragă Jesper, ești un oaspete special pentru noi. Pregătește-te pentru surprize. Semnat: Georgia”. 

Ce a urmat vezi în video.   

Pe locul 4 este o știre publicată în luna martie. Atunci o femeie a povestit pe rețelele de socializare despre o situație mai puțin plăcută, care s-a întâmplat cu o prietenă de a ei. Dar din această experiență, tânăra a reușit să primească una din cele mai importante lecții de viață de la mama ei. Mesajul femeiei a făcut furori în rândul tinerelor mame și nu doar, pentru că multe dintre ele s-au regăsit în această situație. Știrea a fost vizualizată de peste 215 mii de ori.

Locul al treilea este ocupat de știrea cu Studentul moldovean de la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale de la Moscova, Dorian Frăsîneanu, care i-a adresat președintelui Igor Dodon o întrebare incomodă în cadrul întâlnirii cu studenții. Tânărul l-a contrazis, atunci pe șeful statului spunând că limba în care vorbește este română și i-a atras atenția că a studiat la același liceu ca și copiii lui - „Prometeu”. Știrea a fost vizualizată de peste 190 de mii de ori. 

„Diploma președintelui nu mă onorează.” Mihaela Ungureanu.

A patra în top, cu aproape 130 de mii de afișări, este o știre similară cu cea anterioară și anume cea despre absolventa de liceu care a refuzat să primească o diplomă oferită de președintele Dodon. „Asemenea festivități nu mă onorează. Nu accept să merg la un eveniment organizat sub egida Președintelui, perspectivele căruia nu le împărtășesc deloc”, declara în iulie Mihaela Ungureanu din satul Chișcăreni.

Pe locul cinci este declarația oferită pentru AGORA de studentul de la MGIMO care l-a „pus la zid” pe Dodon. „A fost o ocazie rară de a-l ascultă live şi a-l înfrunta în direct. Din păcate ca de obicei Dodon a adus în discuţie faptul că vorbim moldoveneasca, ba mai mult, şi-a promovat cele trei volume „Istoria Moldovei” care mi se par o aberaţie şi o ruşine academică plină de manipulări”, a mai declarat atunci Dorin Frăsineanu menționând că l-a îndemnat pe șeful statului să citească lucrările lui Dimitrie Cantemir. Declarațiile tânărului au fost vizualizate de peste 123 de mii de ori.

Cel de-al șaselea cel mai vizualizat material în 2017 a fost „duelul” muzical dintre Carlas Dreams și Igor Cuciuc. Video a fost un pamflet realizat de băieții de la #Zerodoi și a adunat aproape 100 de mii de vizualizări pe site.

Al optulea cel mai vizualizat subiect a fost prestația lui Gabriel Nebunu din Cahul la show-ul televizat „Românii au talent”. Acesta a interpretat melodia populară „Foaie verde și-o cucută”. La finalul prestației, Gabriel a obținut patru de „DA” din partea juriului. Materialul a fost vizualizat de peste 97 de mii de ori.

Pe locul nouă, cu peste 94 de mii de vizualizări, a fost știrea din ianuarie despre prezentatorul de la Jurnal TV Anatol Melnic care a fost urat de băieții de la „Zebra Show”. Urătorii au venit cu un mesaj original și plin de umor, în stilul deja cunoscut adaptând mai multe melodii la realitate din Chișinău.   

Pe locul 10 se situează știrea despre un scandal la un Centru de BAC din Capitală după ce supraveghetorii li s-au adresat elevilor în rusă. Subiectul a adunat aproape 90 de mii de afișări.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!