Usatîi a comentat demisia lui Șeremet: El a fost strâns la perete de către democrați

Usatîi a comentat demisia lui Șeremet: El a fost strâns la perete de către democrați

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a venit cu un comentariu la decizia de a demisiona a adjunctului său, Igor Șeremet. În timp ce Șeremet a spus că pleacă din cauza că Usatîi e nemulțumit de modul în care el a gestionat criza gunoiului din municipiu, Usatîi spune că nu are pretenții la munca lui Șeremet. Liderul PN, în schimb, afirmă că Șeremet a făcut anunțul după ce a fost presat de PD, iar cererea nu și-a semnat-o încă.

„Igor Șeremet nu pleacă nicăieri, el și-a luat concediu pentru o lună. Dacă el semna cererea, mâine, la ședința Consiliului Municipal Bălți, urma să fie aprobată demisia lui și atunci Consiliul ar fi avut dreptul de a numi o altă persoană. E posibil că el încă se va întoarce. El a fost nevoit să spună că vrea să demisioneze, doar că peste o lună, în cazul în care nu se va răzgîndi. Igor, dacă ai decis să pleci, atunci fă-o cu capul sus”, a spus Usatîi într-un live pe Facebook.

El a mai adăugat că toată responsabilitatea ar fi căzut pe umerii lui Igor Șeremet în lipsa lui, adjunctul său devenind astfel „ținta nr.1 la primăria Bălți”.

Publicitate

„Înlăturându-l pe Șeremet ei (n.r. - democrații) cred că li se deschide un drum liber pentru alegeri anticipate. Ei s-au dezis apoi de idea asta. Voi știți bine că e ușor să „desenezi” un dosar penal pe numele celor care lucrează cu actele. Ei au început să-i povestească lui Șeremet despre dosare penale, despre așa-zise decizii ilegale pe care le-ar fi luat. Lor nu le-a plăcut ideea mea cu referendumul, pentru că au înțeles că vor pierde la plebiscit. De asta au încercat să-l strângă la perete pe Șeremet. Da, noi avem o relație complicată acum, el a spus că eu aș avea pretenții la el. Din contra, sunt mulțumit de munca lui. Ceea ce nu-mi place e că el a „flirtat” cu administrația centrală. Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu a fost surpriză, despre asta se vorbea la Bălți, printre democrați. Eu înțeleg ce vor să arate ei: că pleacă lumea, că se duc conducătorii de întreprinderi, șefi de direcții, că lumea fuge de la Usatîi”, a mai adăugat liderul PN.

Amintim că Șeremet a spus că demisionează din cauza că Usatîi ar fi fost nemulțumit de faptul că el a apelat la Guvern pentru a rezolva criza gunoiului de la Bălți.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal