Afirmația vine după ce șeful statului a declarat că până la finele acestei luni la Chișinău ar putea ajunge o delegație a Ministerului rus de Externe pentru a discuta subiectul cu autoritățile moldovenești. Totodată, Dodon spune că a purtat discuții cu reprezentanții Guvernului și a majorității parlamentare.

Nu este clar ce formă au luat aceste discuții, cert este însă că Direcția comunicare şi protocol a Cancelariei de Stat nu a fost înștiințată oficial până în acest moment.

Pe de altă parte, deputatul PSRM, Vladimir Țurcan, este sigur că inițiativa lui Igor Dodon a fost coordonată la nivel de ambasadă. Totodată, socialistul a menționat pentru Agora că, cel mai probabil, subiectul a fost coordonat și cu Ministerul de Externe de la Chișinău, dar că nu cunoaște alte detalii.

Am încercat să luăm o reacție și de la purtătorul de cuvânt al lui Igor Dodon, Ion Ceban, însă acesta nu a fost de găsit.

Vezi și: La Chișinău ar putea veni în ianuarie o delegație din FR: Dodon declară pentru Tass că a avut discuții cu majoritatea parlamentară și membrii Guvernului

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!