Rodica locuiește în satul Ciocâlteni și, din perioada copilăriei, este un copil activ. În cadrul Centrului de Tineret pentru Copii organizează și monotorizează o serie de activități dedicate adolescenților din regiune.

Sanda locuiește în orașul Chișinău și dedică, majoritatea timpului său, activităților de voluntariat și coordonării programelor din cadrul Centrului de Informare și Documentare NATO din Chișinău.

Tinerele au recunoscut că societatea din țara noastră se lasă influențată, uneori, de stereotipuri. Totuși, potrivit lor, acestea încep să dispară datorită implicării active a femeilor. Totodată, cele două tinere au spus că nu au fost discriminate, vreodată, la serviciu.

Sanda și Rodica consideră că tinerele din Republica Moldova au un mod de viață activ. Potrivit lor, tinerele din țara noastră se confruntă cu o serie de probleme.

Ambele tinere ajung acasă seara târziu și am puțin timp liber, dar se declară împlinite.

Sanda și Rodica vor să contribuie la dezvoltarea țării și consideră că tinerele din RM trebuie să aibă mai mult curaj dacă doresc să-și împlinească visurile.

Acest material a fost realizat cu suportul OPEN Media Hub în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!