Astfel au fost demiși din funcție șeful secției de ginecologie și asistenta principală a secției. De asemenea, a fost eliberată din funcție asistenta care a fost de gardă în noaptea de 13 spre 14 decembrie 2017. 

Mustrare aspră au primit medicul de gardă și directorul centrului perinatal. 

„Calific acțiunile acestora drept inadmisibile și incompatibile cu funcția”, a declarat Gladun. 

Tot astăzi, secretarul general de stat Boris Gîlca a anunțat în cadrul conferinței de presă despre sancționarea directorului Institutului Mamei și Copilului. 

„Voi dispune avertizarea dvs ca prima și poate cea mai blâdă pedeapsă, dar care va fi la controlul Ministerului. Înțelegem că ați revit din concediu acum, dar totuși dispun sancțiune prin mustrare aspră. Susținem acele sancțiuni pe care le-ați vociferat. Noi nu mergem împotriva medicilor, noi vrem să mergem pe calea corectă cu respectarea în primul rând a  bunului simț”, a declarat Gîlca. 

Întrebați de ce anume a fost demis șeful secției ginecologie și care a fost greșeala lui în acest caz, responsabilii de la Minister au declarat că în cadrul anchetei s-a constatat un management defectuos general, nu doar pe acest caz. 

„Șeful de secție este persoana abilitată și răspunde de buna funcționare a secției. Noi am constatat că lipsește un management efectiv, iar personalul medical interpretează după propria înțelegere ce trebuie să facă de la caz la caz. Fiind nu doar manager, dar și medic curant în acest caz el a comis abateri mari. Pacienta nu a fost informată deloc despre ce o așteaptă, el trebuia să o facă”, a declarat președintele Comisiei de specialitate a MSMPS în domeniul obstetricii și ginecologiei, Iurie Dondiuc. 

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!