Conferința a fost condusă de secretarul general de stat, Boris Gîlca, șeful IMC, Sergiu Gladun și șeful Spitalului Clinic Municipal nr.1, Iurie Dondiuc. Oficialii au fost întrebați cum se face că pacienta a fost externată chiar în ziua în care s-a produs avortul, dar și de ce a fost sancționat doar personalul medical care a lucrat pe 13 și 14 decembrie, deși pacienta a stat în spital o săptămână.

Victoria Dumbravă le-a cerut să reproducă și filmul evenimentelor, de la internare și până la avort, ca să poată fi comparat cu cel mărturisit de pacientă pentru AGORA. Însă, în loc de răspuns la întrebările sale, a primit un sfat: să fie procuror. Urmăriți secvența video mai sus. Totuși, ulterior, redactorul nostru a primit un răspuns pe care îl puteți citi aici: VIDEO. Filmul avortului din toaleta maternității: Istoria relatată pe zile de șeful comisiei de anchetă

După câteva minute, oficialii au îndemnat jurnaliștii să nu mai adopte „tactica titlurilor senzaționale”, mustrându-i că nu reflectă problemele doctorilor (video mai jos).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!