Potrivit rectorului USMF, Ion Ababii, centrul este conceput cu trei direcții de activitate: acupunctura, terapia manuală, fitoterapie chineză și autohtonă. Astfel, trei medici specialiști chinezi, cu o bogată experiență de activitate asigura tratamentul la cele mai înalte standarde internaționale prin aplicarea tehnicilor tradiționale de acupunctură, terapie manuală și fitoterapie chineză.

La conferința de finalizare au fost prezenți mai mulți oficiali din domeniul sănătății de la noi, dar și din Republica Populară Chineză.

„Un proiect care este de succes. Această cooperare în domeniul sănătății face parte dintr-un șir de cooperări care au loc între statele noastre. Republica Moldova are nevoie de acces la servicii calitate. Setul propus de Republica Chineză este inedit, un proiect care promovează medicina tradițională chineză”, a declarat consilierul principal de stat, Mircea Buga.

Secretarul general de Stat al Ministerului Sănătății, Boris Gîlca susține că locuitorii țării noastre merită servicii medicale de cea mai înaltă calitate:

„China este un partener strategic pentru Moldova și ne mândrim de parteneriatele pe diverse domenii, în special pe domeniul medical. Medicina tradițională chineză este recunoscută la nivel mondial, și ne bucurăm că și populația Republicii Moldova poate beneficia de aceste avantaje”, a declarat Gîlca. 

 Centrul de Medicină Tradițională Chineză și-a început activitatea  la 20 iunie 2011. Instituția a fost creată conform Acordului de cooperare în domeniul economic şi tehnic între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Populare Chineze.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!