Zdg: Entourage-ul „nobil” afiliat lui Plahotniuc și firma de la sediul partidului

Zdg: Entourage-ul „nobil” afiliat lui Plahotniuc și firma de la sediul partidului

Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), a renunțat la clubul „Drive” și restaurantul „Codru”, care funcționau în incinta hotelului „Codru” și a deschis un nou restaurant în centrul capitalei: „Entourage”, care funcționează pe str. 31 august 1989, vis-a-vis de Biblioteca Națională. Deși la Cadastru imobilul în care funcționează Entourage-ul este înregistrat pe numele lui Oleg și Ana Platonov, site-ul care promovează localul, www.entourage.md, a fost înregistrat de firma ICS „Codru Hospitality” SRL, la înregistrare fiind utilizată o adresă de email cu extensia @nobil.md, care aparține hotelului „Nobil”, deținut de Plahotniuc prin intermediul „Finpar Invest”, scrie Ziarul de Gardă.

Conform informațiilor de pe www.nic.md, site al companiei de stat „MoldData” și care afișează datele persoanelor care înregistrează site-uri .md, site-ul www.entourage.md a fost înregistrat pe 15 august 2017 de către firma „ÎCS Codru Hospitality” SRL, fiind utilizată adresa de email [email protected], care este folosită de hotelul cu același nume, deținut de Plahotniuc. ÎCS „Codru Hospitality” SRL a gestionat anterior hotelul și restaurantul „Codru”, care funcționa în incinta hotelului cu același nume. Compania ÎCS „Codru Hospitality” SRL, este deținută de „OTIV Prime Hospitality” din Olanda și este controlată, prin intermediari, de Vladimir Plahotniuc. Firma olandeză este și stăpâna hotelului Nobil din centrul Chișinăului, o altă proprietate a politicianului.

...

Publicitate

„Entourage-ul a fost „ridicat” în locul fostului local „Galaxy”, închis după o crimă sonoră

La hotelul „Codru”, Vladimir Plahotniuc a renunțat, oficial, în septembrie 2016, când proprietatea a fost vândută către Moldova-Agroindbank (MAIB), care intenționează să-și construiască pe fostul schelet al hotelului viitorul său sediu.

Oficial, conform datelor de la Cadastru, imobilul care găzduiește restaurantul „Entourage” aparține soților Oleg și Ana Platonov, femeie de afaceri care gestionează salonul de frumuseșe „Daria Room”. Aceștia au cumpărat clădirea în martie 2013. Deși localul este utilizat de compania „ÎCS Codru Hospitality” SRL, între cele două părți, la Cadastru, nu este înregistrat un contrat de arendă.

Entourage-ul a fost „ridicat” în locul fostului local „Galaxy”, închis în 2011 după ce în interiorul său a avut loc o crimă care a zguduit țara, notează zdg.md. În amiaza zilei de luni, 19 septembrie 2011, sportivul Ion Șoltoianu a tras cu pistolul de trei ori în fostul poliţist Ion Stratulat, tot el, unul din proprietarii centrului comercial „Elat”. Ulterior, Șoltoianu a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Sentința a devenit definitivă și irevocabilă în luna august 2017.

Citește mai departe pe zdg.md.

Foto: zdg.md

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal