„Nu am citit raortul Kroll 2. Nu am avut acces. Consilierul s-a adresat la BMM să ne dea, nu ni l-au dat până acum. Se tem să ni-l dea, dar o să-l obținem. În sinteză nu e nimic nou. Despre asta se vorbește de câțiva ani. E un subiect important pentru mine Raportul Kroll”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii Important de la TVC21. 

Șeful statului spune că acest subiect se va regăsi pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Suprem de Securitate și că este gata să modifice componența CSS pentru a-i asigura cvorum, dacă cei din Guvern vor boicota din nou ședința.

„Noi le vom propune data. Dcaă nu vin, vom modifica componența CSS. Noi vom avea cvorum și fărăei. Acest subiect Kroll 2 va fi pe agendă. Unde e raportul? Unde Filip a citit și știe că 90% din oamenii de acolo sunt persoane integre?”, a întrebat retoric șeful statului.

Referindu-se la recuperarea banilor furați, Dodon a menționat că autoritățile nu sunt interesate să găsească și să întoarcă sumele care au ieșit din țară.   

„Din banii care s-au folosit pe interior sunt posibil de recuperat vreo trei mlrd de lei. Din cei care au plecat pe exterior - nu s-a recuperat nimic. Ei nu sunt cointeresați până la alegeri să soluționeze această problemă”, a punctat sursa. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!