STUDIU: Ce ne face să fim mai productivi la locul de muncă

STUDIU: Ce ne face să fim mai productivi la locul de muncă

A întârzia la muncă a devenit în zilele noastre un fenomen foarte răspândit. Programul de ore fixe poate deveni stresant pentru angajați și le poate deregla bioritmul. Cel puțin astea sunt rezultatele unui sondaj realizat de Magenta Consulting

Cercetarea arată că un program de muncă flexibil este mai puțin stresant. De aici, dispare și sentimentul de vinovăție pentru întârziere.

Peste 70% din respondenții sondajului recunosc că li se întâmplă să ajungă mai târziu la serviciu, iar motivele invocate de aceștia sunt diverse și nu țin doar de bioritm. Fie că s-a stricat mașina, drumul spre serviciu a fost aglomerat sau s-a întâmplat ceva cu copilul, de cele mai multe ori, angajații care întârzie la muncă își încep ziua stresant.

Un regim flexibil de muncă ne face mai eficienți în muncă

Totodată, sondajul Magenta constată că programul de muncă flexibil ne face mai productivi. Atunci când lucrăm în orele în care nu luptăm cu somnul, ne concentrăm cu adevărat și acest lucru influențează asupra calității muncii.

Prea puțini se bucură de acest regim

Studiul mai arată însă că doar 20% din respondenți beneficiază de un astfel de program. Restul încă nu pot să își aleagă ora la care să înceapă lucrul și au obligația de veni la muncă, în cea mai mare parte, între 8:00 și 9:00 dimineața.

Ce facem dacă întârziem totuși?

Sursele dedicate acestui subiect, cercetate de consultanții Magenta Consulting, ne recomandă ca în astfel de cazuri să avem grijă să prevenim din timp, să ne sunăm nu doar șefii, dar și persoanele cu care avem, de exemplu, o ședință și să fim sinceri. Răceala care durează o singură zi sau durerile de burtă prea dese, dau de bănuit.

Angajatorilor, în același timp, li se recomandă să examineze posibilitatea acordării angajaților, pe rând, desigur, a unei zile libere pentru rezolvarea chestiilor personale. În plus, să nu considere întârziere și să nu penalizeze financiar primele 30 de minute de la începutul programului. Se știe, un angajat fericit își face lucrul cu mai multă dedicație

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.