Ora 17: Circa 260 de localități rămân total sau parțial fără energie electrică

Ora 17: Circa 260 de localități rămân total sau parțial fără energie electrică

Conform datelor Gas Natural Fenosa de la ora 17.00, energia electrică lipseşte parţial sau în totalitate în circa 260 localităţi, fiind deconectate avariat 227 fidere de tensiune medie de 6-10 kV. Situaţia în reţelele de tensiune de 0,4 kV rămâne complicată. Au fost înregistrate 152 avize privind rupturi de conductor, 134 dintre ele fiind localizate. Deconectările avariate s-au produs în avalanşă, ca o urmare directă a extinderii ariei intemperiei şi a intensităţii ei, caracterizată prin precipitaţii mixte abundente şi rafale puternice de vânt cu o intensitate de circa 15-18 m/sec.

Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor produse sub influenţa factorului meteorologic agresiv şi reluarea furnizării energiei electrice către consumatorii afectaţi, Red Union Fenosa spune că a întreprins toate acţiunile corespunzătoare, implicând 98 de brigăzi cu tehnica şi resursele materiale necesare.

Echipele operative de electromontori desfăşoară lucrări de restabilire a liniilor electrice aeriene deteriorate pentru a realimenta cu energie toate localităţile rămase fără energie. Din păcate, deocamdată situaţia râmâne gravă şi eforturile depuse nu au dat încă rezultatele scontate, deşi o anumită înbunătăţire există deja în raport cu situaţia anterioară, reuşindu-se realimentarea cu energie electrică a 30 de localităţi.

Publicitate

Deoarece avertizarea de precipitaţii intense şi vânt puternic, emisă de Serviciul meteorologic de Stat se menţine până în seara zilei de astăzi, 18 ianuarie, acest lucru poate agrava în continuare situaţia.

Compania atrage atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice:

- ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci;

- nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;

- nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări. Despre orice incident informaţi în regim de urgenţă furnizorul de energie electrică prin următoarele canale:

· La telefonul Serviciului 24h

- 022-43- 11-11

· Prin intermediul chat-ului disponibil de pagina weba companiei

· Pe Viber apelând la numărul 062161111

· Pe Facebook, accesând pagina www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal