Profesorul nu a recunoscut nimic din toate acuzațiile aduse și a dat de înțeles că la mijloc este vorba de o înscenare

„În actul de sesizare s-a reținut că în zilele de 9 martie 2017, ora 20:01, 14 martie 2017, ora 18:26, și 19 martie 2017, ora 17:43, inculpatul, profesor în cadrul unei unități școlare din municipiul Pașcani, a efectuat trei apeluri telefonice de pe terminalul său mobil pe terminalul mobil aparținând persoanei vătămate în vârstă de 18 ani, elevă la o unitate școlară din municipiul Pașcani, căreia i-a propus să se întâlnească și să-i ofere diferite bunuri pentru a întreține cu aceasta relații sexuale”, au arătat magistrații.

Astfel, procurorii de la Parchetul de pe lânga Judecătoria Pașcani au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a profesorului în vârsta de 60 de ani pentru savârșirea infracțiunii de „hărțuire”.

Profesorul a susținut, imediat după scandal, că nici măcar nu o cunoaște pe eleva cu pricina. Cu toate acestea, câteva înregistrări audio demonstrează contrariul.

„Vorbesc foarte serios, nu fac mișto, eu sunt om în toată firea, nu sunt un puțoi de ăsta de 18, 21, 25, 19 ani. Sunt om în toată firea și am vorbit foarte serios. Îmi ești dragă și aș vrea să ne vedem, să mergem undeva, să îți fac un cadou, un pulovăraș, un bănuț, că tu îmi ești dragă și știu că și ție îți place viața”, se aude pe înregistrarea în care se spune că ar fi vocea profesorul Petrica Anghelus.

Imediat după scandal profesorul a negat totul în fata jurnaliștilor. „A venit eleva cu o înregistrare la mine și de față cu doamna director am întrebat-o dacă noi doi ne-am salutat sau ne-am văzut. Nici nu am cunoscut-o pâna în ziua în care a venit la mine, fizic vorbind. Nu este eleva mea, face educație fizică cu colegul meu, este în clasa 11-a A, este din Republica Moldova", a spus atunci profesorul.  

Elevii profesorului au susținut că acesta are uneori un comportament ciudat, vorbește urât și face glume cu tentă sexuală. Acum rămâne de văzut dacă va fi pedepsit de lege pentru ceea ce face.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!