Vlad Plahotniuc: Nu exclud că vom avea o nouă remaniere la Guvern în primăvară

Vlad Plahotniuc: Nu exclud că vom avea o nouă remaniere la Guvern în primăvară

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, nu exclude că în primăvară Executivul de la Chișinău ar putea trece printr-un nou proces de remaniere. Potrivit lui, PDM nu a dat niciunui ministru garanţia că va rămâne în funcție până la sfârșitul mandatului actualului Guvern. „Garanţia rămânerii în funcţie este dată de rezultatele care se obţin. Miniştrii ştiu bine asta”, a declarat Plahotniuc într-un interviu pentru deschide.md.

„În primăvară vom evalua din nou activitatea fiecărui minister şi nu este exclusă o nouă remaniere, deşi sper să nu fie cazul. Cred că două-trei luni sunt suficiente să se vadă dacă drumul pe care merge un minister este cel corect sau dacă ministrul, de exemplu, se ocupă mai mult de politică sau imagine personală, în loc să livreze rezultate concrete oamenilor. Nimeni nu va rămâne în funcţie doar pentru că în trei luni încă nu a apucat să demonstreze ce poate, cred că e un termen suficient pentru a demonstra că merge pe direcţia rezultatelor concrete. Suntem oameni, putem greși, însă mai bine ne asumăm la timp dacă ceva nu merge, decât să persistăm în greşeală. Facem periodic sondaje de opinie, avem zilnic întâlniri cu cetățenii și vom vedea ce din activitatea Guvernului ajunge la ei și ce nu. Eu cred că noua echipă guvernamentală este o formulă foarte potrivită pentru priorităţile ţării, este formula gurvernamentală cu cea mai puternică expertiză profesională din ultimii ani”, a mai adăugat Plahotniuc.

Referindu-se la calitatea tehnocrată a echipei guvernamentale, șeful democraților a mai adăugat că aceasta nu se măsoară în like-urile de pe Facebook și că de fapt guvernarea și-a asumat-o Partidul Democrat.

Publicitate

„Unii în Moldova consideră că un ministru nu e tehnocrat pentru că a dat cândva like unei postări a cuiva din PDM sau a făcut share la o postare a premierului. Asta e ipocrizie. Dincolo însă de aceste aprecieri, care ascund mai mult frustrări, cred că un ministru îşi dovedeşte independenţa şi calităţile prin modul în care va munci şi rezultatele pe care le va da cetăţenilor. Iar aceste rezultate se măsoară în voturi concrete din partea oamenilor, nu în like-uri pe rețelele de socializare. Vreau, însă, să fie clar că responsabil de actul guvernării este PDM, nu doar ministrul propus de noi sau de colegii de coaliție. iind un an electoral, am stabilit să facem în aşa fel încât Guvernul să se concentreze cât mai bine pe activitatea sa şi să stea departe de luptele şi dezbaterile politice care vor avea loc, să-şi vadă de misiunea sa de a obţine rezultate concrete pentru toţi moldovenii, indiferent de opţiunea lor politică sau locul unde se află, în ţară sau peste hotare”, a mai punctat liderul PDM.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal