Pe parcursul săptămînii aniversare - în perioada 20-25 octombrie 2014, vor fi organizate conferințe științifice și evenimente culturale, expoziții, vizite de studiu și ședințe festive.

Săptămîna jubiliară va culmina cu Adunarea festivă „50 de ani ai UTM”, ce va avea loc vineri, 24 octombrie, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. La eveniment vor fi prezenți înalţi oficiali de stat, conducerea și colectivul profesoral al UTM, foști profesori și absolvenți remarcabili ai universității, reprezentanți ai societății civile, oameni de afaceri, savanţi, dar și invitați speciali din străinătate. În cadrul festivității va fi prezentat un film documentar realizat cu ocazia semicentenarului UTM, iar conducerea Universității Tehnice va prezenta un raport al activității acesteia de la înființare și pînă în prezent, subliniind rolul și importanța învățămîntului tehnic superior din perspectiva dezvoltării economice a Republicii Moldova. 

Adresînd felicitări cu ocazia semicentenarului instituţiei, Preşedintele Comitetului de Conducere al BC „Moldova Agroindbank” SA, Serghei CEBOTARI, a menţionat că acesta este un eveniment remarcabil nu doar în viaţa UTM, ci şi a întregei ţări, vizînd, de asemenea, comunitatea ştiinţifică internaţională. „Este incontestabilă contribuţia Universităţii Tehnice a Moldovei la formarea intelectualităţii tehnice şi elitei ştiinţifice autohtone, la promovarea imaginii Republicvii Moldova pe plan extern, în calitate de furnizor de inovaţii intelectuale. Mă bucur să remarc în context că între această prestigioasă instituţie de învăţămînt superior şi Moldova Agroindbank sînt stabilite relaţii bune de parteneriat, care - sînt cert convins - vor cunoaşte o dezvoltare ascendentă în continuu”. 

În suita evenimentelor dedicate celei de-a 50-a aniversări a UTM se înscrie un eveniment cu totul special, pregătit de către Moldova Agroindbank pentru tinerii amatori de muzică rock şi pop de calitate - Concertul aniversar studențesc în aer liber - „ENGINEERS FEST”

Data, ora și locul desfășurării: 25.10.2014, intervalul 18.00 - 23.00, stadionul Complexului universitar Râșcani (UTM)

Concert 100% LIVE, stiluri muzicale abordate: Rock alternativ, Pop, EDM Trap, electro alternative.

Trupe/artiști:

ALTERNOSFERA - Chișinău, Republica Moldova. Gen muzical: Rock alternativ.

Cătălin Josan & Alex Calancea Band: - Chișinău, Republica Moldova. Gen muzical abordat: Pop, Soul, Pop-Rock, folclor stilizat.

Șuie Paparude - București, România. Gen muzical: electro alternative.

Luna Amară - Cluj Napoca, România. Gen muzical: Alternative Rock.

Echipa Black - Chișinău, Republica Moldova. Gen muzical: EDM Trap

ACCES GRATUIT!

Accesaţi linkul pentru a vedea programul detaliat al evenimentului „UTM - 50 de ani de învăţămînt superior ingineresc”.

P.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!