Vorbind despre partenerii fundației, responsabila de comunicare din cadrul fundației a menționat Asociația Obștească „Iubesc Moldova”, fondată de Igor Dodon. Totodată, ea a ținut să le mulțumească „misiunilor diplomatice” pentru sprijin, dar nu a specificat care sunt acestea.

Amintim că, potrivit declarațiilor din 23 februarie 2017 care ar aparține Galinei Dodon, „sursele financiare ale fundației vor fi transparente și trimestrial va fi prezentată darea de seama cu privire la acumularea și distribuirea fondurilor”.

Accesul presei la aceste informații este, însă, complicat, întrucât fundația nu are o pagină web. Reporterul AGORA a trimis o solicitare de informații pe adresa de e-mail indicată pe pagina de Facebook a fundației de binefacere „Din Suflet”  și așteaptă un răspuns.

Realizările fundației de binefacere „Din Suflet”, potrivit datelor expuse în cadrul briefingului, sunt următoarele: 200 grădinițe au primit suport pentru lucrări de reparații, dotări și asamblări; a fost lansat proiectul național privind modul sănătos de viață; au fost construite complexuri sportive în mai multe localități; iar 8000 de copii au primit ghiozdane cu rechizite școlare.

Reprezentanta fundației a mai spus că planurile de viitor sunt legate de construirea a încă 100 de complexuri sportive (un complex sportiv include un teren de fotbal, săli de baschet/volei, un teren de tenis de câmp, teren de joacă pentru copii și locuri de odihnă pentru vârstnici). Costul construcțiilor nu a fost dezvăluit. 

Briefingul a avut loc la Reședința de Stat al Republicii Moldova. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!