*Acest material este sponsorizat

Startup School, powered by Orange: Primul program de educaţie antreprenorială pentru elevi din Republica Moldova

Startup School, powered by Orange: Primul program de educaţie antreprenorială pentru elevi din Republica Moldova

Orange Moldova, în parteneriat cu Dreamups Inovation Campus, anunţă lansarea primului program de educaţie antreprenorială pentru elevi, din Republica Moldova. Programul este dedicat în exclusivitate elevilor claselor a X - XII, care își fac studiile la unul din liceele sau centrele de excelență din Capitală. 

Prin desfășurarea acestui program, Orange și Dreamups își propun, pe de o parte, să contribuie la dezvoltarea talentului și abilităților antreprenoriale ale elevilor de la o vârstă fragedă, pentru ca aceștia să devină mai creativi, mai inventivi și mult mai pregătiți pentru a deveni antreprenori, înțelegând mecanismul de lansare a unei idei de afaceri iar, pe de altă parte, să contribuie la coeziunea comunității de startupuri și la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Republica Moldova.

„În colaborare cu partenerii, promovăm digitalizarea şi contribuim la adoptarea inovaţiilor în societate. Într-o lume hiper conectată, este foarte important ca tânăra generaţie să aibă dezvoltat spiritul antreprenoriatului, indiferent dacă alege să muncească în companii sau să îşi lanseze propriile afaceri. Creativitatea, gândirea analítică, inventivitatea sunt atuurile profilului angajatului de mâine, pe care e necesar sa le formăm şi dezvoltăm încă de pe băncile şcolii iar Startup School, powered by Orange, este un răspuns la acest imperativ”, a declarat în context Julien Ducarroz, CEO Orange Moldova.

Programul „Startup School, powered by Orange” se va desfăşura timp de 13 săptămâni, în perioada ianuarie - mai 2018, la Dreamups Inovation Campus şi Orange Training Center şi va consta în 17 sesiuni tematice. Acestea cuprind parcursul lansării unei afaceri, începând cu identificarea problemei cu potenţial de afacere, transformarea acesteia într-o idee de business, testarea ideii, formarea echipei, şi finalizând cu strategia de vânzări sau aspectele legale şi financiare ale afacerii. Adiţional, participanţii vor efectua teme pentru acasă și vor participa la ședințe săptămânale cu colegii de program, pentru ca să învețe pas cu pas antreprenoriatul iar la final să-și valideze conceptul de business.

Agenda programului va fi livrată de către cei mai buni experți în materie de business, care vor ghida participanţii și îi vor ajuta să înțeleagă cum funcționează lumea antreprenoriatului, printre care: Dumitru Slonovschi, director general Magenta Consulting, George Teodorescu, director regional Mixbook pentru Moldova, România și Ucraina, Mihai Stipanov, fondator Dreamups și ArboCapital, Sergiu Matei, fondator Dreamups și Travod, Ana Niculăeș, fondatoare Anabot și alții.

„Cred că avem, în sfârșit, un program special conceput pentru tinerii din liceu. Știu cât de entuziasmați sunt și cât de ambiţioși în a se lansa în afaceri, curaj care lipsește multora dintre maturi. Noi știm că este complicat: în lumea startupurilor sunt foarte multe capcane iar peste 99% dintre acestea eșuează. Iată de ce, acest program vine nu doar să ghideze tinerii elevi în toate componentele unui startup, dar și o face într-un format mai accelerat, oferindu-le oportunitatea de a-şi testa imediat idea de afacere proaspăt conceptualizată”, a subliniat Mihai STIPANOV, cofondator ArboCapital și mentor la Startup School, powered by Orange. 

La final de program, cei mai perseverenți participanți au șansă să fie desemnați câștigători la una dintre cele 3 categorii: „Cea mai inovativă idee de afaceri”, „Cea mai bună prezentare a ideii de afaceri”, sau „Cel mai mare progres în cadrul programului” și să câștige premii valoroase, printre care: dispozitive performante, smart objects de la Orange sau participarea gratuită în cadrul programului internaţional de accelerare Founder Institute Chișinau. Evaluarea şi jurizarea participanţilor va fi realizată de către un juriu format din reprezentanţii partenerilor, în baza evaluării ideii de afacere şi a calităţii pitchului final.

„O țară, o societate crește prin oamenii săi iar o economie crește prin antreprenorii pe care îi generează. Spun cu toată încrederea că antreprenoriatul trebuie învățat încă de pe băncile școlii. Trebuie să creștem o nouă generație de antreprenori, pentru ca aceștia, la rândul lor, să contribuie la bunăstarea și prosperitatea țării în care trăim, dar și la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial. Programul Startup School se pliază perfect pe acest obiectiv. Încurajez toți elevii curioși să aplice la program și să deprindă abilitățile de a fi antreprenor încă din liceu”, a punctat Andrei SPÎNU, mentor în cadrul programului programului Startup School, powered by Orange.

Condiţii de participare

La Startup School, powered by Orange, pot participa elevii care întrunesc următoarele condiţii:

 • Au vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani
 • Sunt elevi în clasele a X - XII la un liceu sau centru de excelență din municipiul Chişinău
 • Locuiesc în raza municipiului Chişinău
 • Îşi doresc să învețe antreprenoriatul și cum se creează un startup

Aplicanții vor fi evaluați și aleși să participe în program în baza a două etape de selecție: completarea unui formular de aplicare online și desfășurarea unui interviu cu o echipă de experți. Costul participării în program este de 150 lei per persoană și va fi utilizat pentru a acoperi cheltuieli logistice în cadrul programului.

Data limită pentru aplicare este 11 februarie 2018, ora 23:59.

Startup School, powered by Orange, este primul program de educație antreprenorială pentru elevi, desfășurat în premieră pentru Republica Moldova, lansat la iniţiativa Orange Moldova şi implementat în parteneriat cu Dreamups Inovation Campus. Pentru mai multe detalii despre program, accesați http://www.dreamups.com/startup-school/ 

P.

P.

Vezi și aceste știri
Poliția a sesizat Procuratura Generală. Șeful IGP: Primăria Chișinău și-ar fi neglijat obligațiile la protestele organizate de Partidul Șor (VIDEO)

Poliția a sesizat Procuratura Generală. Șeful IGP: Primăria Chișinău și-ar fi neglijat obligațiile la protestele organizate de Partidul Șor (VIDEO)

Covoare răsfățate în spuma detergenților ecologici și sub peria utilajului performant. Spălătoria de la Ungheni cu istorie de 12 ani (FOTO/VIDEO)

Covoare răsfățate în spuma detergenților ecologici și sub peria utilajului performant. Spălătoria de la Ungheni cu istorie de 12 ani (FOTO/VIDEO)

 Aeroportul Internațional Chișinău: Armă depistată în bagajul unui cetățean străin

Aeroportul Internațional Chișinău: Armă depistată în bagajul unui cetățean străin

Advertoriale
„Bucură-te de moment. Noi ne ocupăm de restul”. De Ziua Internațională a Cafelei, Julius Meinl plantează arbori în numele partenerilor

„Bucură-te de moment. Noi ne ocupăm de restul”. De Ziua Internațională a Cafelei, Julius Meinl plantează arbori în numele partenerilor

Servicii de recrutare cu garanție de la DAD Human Capital

Servicii de recrutare cu garanție de la DAD Human Capital

Cauți un job în IT? Vezi care sunt primii pași pentru a deveni un specialist în domeniu

Cauți un job în IT? Vezi care sunt primii pași pentru a deveni un specialist în domeniu

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • DESCIFRAT| (IN)Siguranța din mijlocul protestelor sau șirul neregulilor din Orășelul Schimbărilor. Invitați: Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu și directorul executiv API, Petru Macovei
  DESCIFRAT| (IN)Siguranța din mijlocul protestelor sau șirul neregulilor din Orășelul Schimbărilor. Invitați: Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu și directorul executiv API, Petru Macovei
 • DESCIFRAT| Distribuirea lemnelor de foc sau drumul celor 5 metri ster: De la lista întocmită de primării, la stocurile care se golesc (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Cristina Tocari, tânăra care a revenit din Franța pentru a transforma plasticul în bijuterii (VIDEO)
 • DESCIFRAT| Meniul preșcolarilor, între posibilități și necesități (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Nicolai Croitoru: „Pot să mă mândresc că echipa mea e formată practic în proporție de 80% din persoane revenite de peste hotare”(VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Gazul metan se scumpește cu cinci lei. Iată prețul afișat de Transautogaz și argumentul companiei
 • 2
  Partidul Șor reia protestele în centrul Chișinăului. Cu muzică, scenă și pancarte, oamenii vin organizat din mai multe raioane (LIVE)
 • 3
  Alertă în România: Avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare. Sute de oameni evacuați din zonă și zeci de unități de tehnică în lucru
 • 4
  Ziua Națională a Vinului: Cum a fost atmosfera din PMAN sâmbătă (FOTO/VIDEO)
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.