Radu face claritate în cazul mașinii Primăriei utilizate de subalterna nepoatei lui Ghimpu

Radu face claritate în cazul mașinii Primăriei utilizate de subalterna nepoatei lui Ghimpu

Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a venit astăzi cu informații noi despre mașina model Skoda care aparține Primăriei, dar este folosită în scopuri personale de o angajată a Direcției economie.  Potrivit Silviei Radu, în prezent autovehicului e folosit nu de nepoata lui Mihai Ghimpu ci de subalterna acesteia. 

„Am constatat că această mașină nu este folosită de Aliona Berdilă, așa cum s-a scris ci de Eugenia Vornicescu, șef adjunct la Directia economie. După părerea mea, contractul prin care i-a fost transmisă în folosință mașina nu cred că este în corespundere cu legislația. Dna Vornicescu este proprietarul automobilului, nu de jure ci de facto”, a declarat Radu.

Primarul interimar a mai adăugat că are informații inclusiv de la poliție că mașina a fost folosită în scopuri personale.

Publicitate

„Acesta este un exemplu când banul public este folosit în scop personal. Avem o sesizare de la poliție că această mașină a fost în altă parte, lucru care nu respectă contractul referitor la locul unde trebuie să fie mașina în zilele de sâmbătă și duminică. Mai mult, dna Vornicescu a fost foarte harnică și în decembrie a parcurs peste 500 de km față de 70 în luna ianuarie. A fost foarte activă și nu știu cum poate fi explicat”, a mai punctat edilul.

În context, Radu a ținut să precizeze că atunci când i-a cerut explicații funcționare, aceasta s-a îmbolnăvit subit.

„În Primărie circulă virusul lipsei de responsabilitate, virusul nepăsării, a abuzului în serviciu. Pentru că persoana imediat ce este solicitată se îmbolnăvește și este pradă a virusului. Mai mult, se îmbolnăvește în jumătate de oră după ce i se solicită anumite informații. Eu nu înțeleg de ce banul public este folosit în interese personale, de ce un angajat folosește autovehiculul Primăriei în interese personale. Este un caz care demonstrează că abuzurile la Primărie continuă, că virusul circulă. Aș vrea dl Moldovanu să verifice care este boala dnei Vornicescu. Dacă ea într-adevăr este bolnavă eu îmi voi cere scuze, dar ea s-a îmbolnăvit vineri după-amiază când i s-au cerut să dea explicații”, a conchis Silvia Radu.

Potrivit primarului interimar, mașina va trebui returnată și contractul reziliat, iar autovehiculul să fie utilizat de toți angajații direcției în scopuri de serviciu, nu personale.

Amintim că săptămâna trecută crimemoldova.com a scris că mașina Skoda cu numărul de înmatriculare KAW 737, care aparține Primăriei este folosită de Aliona Berdilă, şefa Direcţiei Generale Economie, Reforme şi Relaţii Patrimoniale (DGERRP) a Primăriei Chişinău, care a plecat recent în concediu de maternitate. Unele surse susţin că Aliona Berdilă ar fi rudă cu Dina Ghimpu, soţia liderului PL, Mihai Ghimpu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal