„Guvernul Filip a reușit să stabilizeze Moldova. Acest Guvern a reușit să refacă legăturile și să redeschidă finanțările, ceea ce este important”, a spus Băsescu.

De asemenea, fostul lider de la Cotroceni a negat că ar avea vreo legătură cu Vlad Plahotniuc:

„N-avem proiecte comune, nu avem anturaj comun, prieteni comuni, nu am de ce să discut cu domnia sa. Dar dacă mă întâlnesc cu el la un eveniment, nu am de ce să resping o discuție cu el. Nu-l cunosc, nu mă interesează”.

În aceeași ordine de idei, Băsescu a spus că nu ar încerca să-l convingă pe Plahotniuc de necesitatea Unirii cu România:

„Când Plahotniuc va deveni conștient că pentru moldoveni cea mai bună soluție este să meargă la unirea cu România, cred că o va face. Atâta timp cât face parte din categoria politicienilor care vor o țară pentru ei, nu pentru popor, va menține poporul într-o zonă gri, incertă”, a mai adăugat fostul președinte al României.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!