Wine Frame, un startup din Moldova care a câștigat încrederea juriului la primul hackathon dedicat industriei vinicole

Wine Frame, un startup din Moldova care a câștigat încrederea juriului la primul hackathon dedicat industriei vinicole

În doar o zi, o echipă de startupperi alcătuită din patru persoane a reușit să creeze o aplicație mobilă care promite să le ușureze viață atât iubitorilor de vin, cât și producătorilor acestuia. Vă prezentăm startup-ul Wine Frame, care s-a plasat pe locul II în cadrul hackathonului Wine Hacks.

IDEEA

Fondatorii Wine Frame pornesc de la premiza că eticheta unei sticle de vin nu le oferă producătorilor spațiul suficient pentru descrierea produsului. Mai multe vinării din Republica Moldova optează pentru imprimarea, în mod separat, a broșurilor ce conțin informațiile detaliate despre vinuri, maturarea, recomandări de ser istoria vinăriei sau datele privind premiile câștigate de aceasta în cadrul diferitor concurse internaționale. Ulterior, aceste broșuri sunt distribuite în punctele de comercializare, la expoziții, etc.

Publicitate

Problema principală a acestor broșuri constă în faptul că informația e statică și odată tipărită, nu mai poate fi modificată. Pe lângă asta, informația din broșuri e limitată din punct de vedere lingvistic - dacă e tipărită într-o limbă, publicul e limitat la vorbitorii acelei limbi.

Echipa Wine Frame vine cu ideea digitalizării broșurilor, ceea ce le-ar ușura viață atât vinăriilor, cât și consumatorilor. Primii nu ar mai cheltui bani pentru imprimarea broșurilor și ar putea să actualizeze oricând informațiile ce apar în ele, în timp ce ultimii ar beneficia de o aplicație mobilă ce le-ar oferi doar acele date de care ei au nevoie. Și unii, și alții ar contribui la înverzirea planetei, pentru că nu se va mai folosi hârtia pentru broșuri.

Wine Frame permite „scanarea” sticlelor de vin: utilizatorul îndreaptă camera telefonului mobil către eticheta, apoi aceasta este recunoscută imediat de către sistem, care îi oferă informații detaliate despre vin.

„Noi am introdus în sistem mai multe imagini din diferite unghiuri, sistemul își creează un model, pe baza căruia este identificat vinul respectiv”, spune liderul echipei, Sergiu Negară. Tehnologia utilizată de Wine Frame permite identificarea vinului inclusiv după imaginea sticlei, fără necesitatea de a avea o sticlă fizică.

ECHIPA

...

Crearea prototipului aplicații Wine Frame a fost o reușită importantă pentru echipă, întrucât aceasta s-a făcut în doar o singură zi, în cadrul unui hackathon dedicat industriei vitivinicole. Echipa Wine Frame s-a plasat pe locul II în cadrul hackathonului, câștigând un premiu în valoare de 10 000 de lei din partea vinăriei Purcari și posibilitatea de colaborare cu companie.

CE URMEAZĂ?

În viitorul apropiat Wine Frame planifică încheirea contractelor cu mai multe vinării, interesate în digitalizarea broșurilor cu ajutorul aplicației. Potrivit fondatorului startupului, aceasta va fi disponibilă pe platformele iOS și Android. Totodată, creatorii aplicației le vor oferi clienților posibilitatea de digitalizare a broșurilor în mai multe limbi, în funcție de preferințele publicului țintă. Citiți de asemenea: Startup-urile din Moldova care merită urmărite în 2018: CryptoBottle

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal