Dodon a declarat că Guvernul „a comis un act contrar voinței poporului”.

„Consider iniţiativa în cauză a Partidului Democrat, la fel ca şi verdictul emis de Guvern, drept o provocare care are drept scop divizarea în continuare a societăţii moldoveneşti. Nici majoritatea parlamentară actuală, nici Guvernul nu dispun de suficientă legitimitate să adopte decizii de importanţă crucială din numele întregului popor al Moldovei. Vă amintesc că şi Parlamentul, şi Guvernul, potrivit tuturor sondajelor de opinie, înregistrează un rating foarte slab al încrederii cetățenilor”, a scris Dodon pe pagina sa.

El e de părere că amendamentele la Constituţie „pot fi adoptate doar de popor în cadrul unui referendum, pe care Partidul Democrat îl va pierde fără doar şi poate”.

„În calitate de Președinte al ţării şi garant al Constituţiei ţării, voi bloca realizarea acestei iniţiative, folosind în acest scop toate modalităţile legale”, a conchis Dodon.

Amintim că inițiativa de a introduce în Constituție un articol nou, potrivit căruia, integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă obiectivul strategic de dezvoltare a ţării aparține PD-ului. După avizul Guvernului, proiectul trebuie să ajungă în Parlament unde urmează a fi supus votului.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!