„Și noi în Parlament atunci am spus „da” și ne apucăm de treabă să adoptăm actele legislative în Parlamentul European, doar că în luna martie au venit inițiativele legate de schimbarea legislației electorale și toată lumea a fost îngrijorată în toate instituțiile Uniunii Europene - în comisii, în Consiliu, în Parlament - de această tentativă de modificare a legislației electorale, în ciuda recomandărilor partenerilor internaționali, avizului experților Comisiei de la Veneția.

Deci, răspunsul la această întrebare este: banii vor veni când condițiile vor fi îndeplinite și banii ar fi venit deja de mult timp, dacă Guvernul nu ar fi luat acele măsuri legate de legislația electoral”, a declarat Siegfried Mureșan.

„Dacă dai Guvernului 100 de milioane, trebuie să ai încredere în acel Guvern”

„Decizia legată de eliberarea asistenței macrofinanciare este luată de către Comisia Europeană pe baza condiționalităților comunicate anul trecut și doar Comisia Europeană e cea care ne va spune când condițiile sunt îndeplinite. Nici eu nu vă pot spune ceva și nici autoritățile de la Chișinău nu pot vorbi în numele Comisiei Europene. Deci, deîndată ce vom auzi de la Comisia Europeană că banii vor veni, doar atunci vom avea certitudinea”, a mai spus Mureșan pentru Radio Europa Liberă.

Totodată, după prima vizită la Bruxelles în calitate de vicepremier pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă a declarat pentru aceeași sursă că speră ca prima tranșă din creditul macrofinanciar de 100 de milioane de euro din partea UE să fie plătită în martie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!