VIDEO. Bogdan Zumbreanu despre afilierea politică și activitatea în Guvern a soacrei sale: O situație foarte delicată

VIDEO. Bogdan Zumbreanu despre afilierea politică și activitatea în Guvern a soacrei sale: O situație foarte delicată

Directorul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, spune că activitatea politică a soacrei sale și numirea în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății e o situație foarte delicată. Acesta a mia adăugat că regretă faptul că atunci când se vorbește despre Aliona Serbulenco anume acest aspect este scos în prim-plan și nu meritele ei în medicină.

„Vă propun să mergem cu câțiva ani în urmă, atunci când au fost arestate persoane care reprezentau floarea Sănătății. Credeți că dacă ar fi fost adevărat ceea ce se insinuează mergea CNA cu aceste arestări? Vă asigur că dna Aliona Serbulenco se cunoaște personal cu mulți din cei arestați. Situația era foarte delicată, însă am decis în cadrul unei discuții că fiecare își face treaba: ea pe linia sănătății și eu pe linia CNA”, a declarat Zumbreanu în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

„Regret foarte mult că atunci când se vorbește despre Aliona Serbulenco se vorbește că e membră a PD și soacra directorului CNA. Dacă ar fi să aranjăm pe hârtie meritele doamnei Serbulenco în medicină și meritele lui Bogdan Zumbreanu în jurisprudență, prevalează dna Serbulenco, vă asigur. Multe succese ale RM pe plan mondial se datorează muncii asidue depuse de dumneaei. Aș vrea foarte mult ca atunci când voi ajunge la vârsta onorabilă să am aceleași merite pe care le are ea în medicină”, a mai punctat Zumbreanu.

Publicitate

Aliona Serbulenco a candidat la funcţia de secretar general de stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, dar nu a promovat concursul. Serbulenco este membră a Partidului Democrat din Moldova (PDM). Conform informaţiilor de pe site-ul formaţiunii politice conduse de Vladimir Plahotniuc, Serbulenco face parte din Consiliul Naţional Politic al PDM şi din Organizaţia municipală Chişinău a formaţiunii. În 2013, Serbulenco era prezentată de partid drept şefa Departamentului pentru Sănătate din cadrul formaţiunii, scrie zdg.md.

În 2016, fiind viceministră la Sănătate, a ridicat, lunar, câte 12 mii de lei, iar soţul său, Iurie, a primit de la Medpark câte 33 de mii de lei pe lună. Soţii Serbulenco declară un Volvo XC 90, şase terenuri agricole - donaţie primită încă în 2006. Cei doi locuiesc într-o vilă din Durleşti, cumpărată în 2012, după ce contractaseră un credit de 1,1 milioane de lei, la fel ca şi ginerele lor, de la Victoriabank. Deşi Zumbreanu a obţinut creditul în 2013, cu o rată a dobânzii de 8%, socrii săi, cu un an mai devreme, luau creditul cu o rată a dobânzii de 11%. În 2015, Iurie şi Aliona Serbulenco au mai luat un credit de 8 mii USD cu o rată a dobânzii de 14,55%. Ambele credite urmează a fi rambursate până în 2025.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal