Amintim că Aliona Babiuc a fost excusă din PCRM. Acesteia i-a revenit mandatul de parlamentar după ce Oxana Domenti a decis să plece din forul legislativ.

În legătură cu asta, Partidul Comuniștilor a anunțat prompt că Babiuc a fost exclusă din rândurile partidului pentru încălcarea Statutului. „Aliona Babiuc a fost inclusă în lista electorală a PCRM la alegerile din anul 2014 în calitate de prim-secretar al comitetului raional Briceni al partidului. Dar în anul 2015 dumneaei a fost exclusă din rîndurile PCRM”, se arată într-o declarație a formațiunii.

Drept urmare, Comitetul Central al PCRM s-a pronunțat categoric împotriva includerii Alionei Babiuc în componența fracțiunii PCRM din Parlament.

„Voi lucra spre binele cetățenilor”

Babiuc a preferat să nu comenteze decizia Comitetului. „Nu voi comenta decizia Comitetului, deși e greu să-l numești așa. Mi-e greu să comentez acțiunile celor rămași în partid. Ați distrus partidul și vreți să faceți la fel cu fracțiunea. Eu am primit mandatul din partea poporului și voi lucra spre binele cetățenilor”, a declarat deputatul.

Citește și: Nu o vor! PCRM se dezice de deputata care ar urma s-o înlocuiască Parlament pe Oxana Domenti

„Ați distrus partidul”. Renegată de PCRM, Aliona Babiuc a ajuns în Parlament

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!