În conformitate cu prevederile pct. 6 din Hotărîrea Guvernului nr. 280 din 24.04.2013 ”Cu privire la unele acţiuni de implementare a Serviciului Guvernamental de Plăţi Electronice (MPay)”, ministerele, alte autorităţi administrative centrale subordonate Guvernului şi structurile organizaţionale din sfera lor de competenţă, ca prestatori de servicii publice cu plată, aveau obligația, pînă la 1 ianuarie 2014, să utilizeze Serviciul MPay pentru încasarea plăţilor de la persoanele fizice şi juridice în procesul prestării serviciilor.

24 octombrie a fost termenul limită de prezentare a Strategiilor sectoriale privind implementarea Serviciului MPay. Astfel din 2015, toate instituțiile vor încasa plăți de la persoanele fizice și juridice prin intermediul MPay.

În prezent 11 ministere cu 33 de servicii publice cu plată sunt conectate la sistem și 14 prestatori de plăți.

La un an de funcționare, statistica ne arată că prin serviciul MPay au fost achitate circa 400 mii de plăți în valoare de peste 90 mil lei.

MPay este un sistem informațional cu ajutorul căruia pot fi achitate diverse servicii publice online, care face posibilă plata  serviciilor prin intermediul mai multor instrumente, cum ar fi: carduri bancare, terminale de plată, sisteme e-banking și plăți în numerar.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!