*Acest material este sponsorizat

Microinvest invită studenții să desfășoare stagiul de practică în cadrul companiei

 Microinvest invită studenții să desfășoare stagiul de practică în cadrul companiei

În prezent, identificarea unui loc pentru a face stagiul de practică a devenit una din cele mai actuale probleme în viața oricărui student. Tinerii au nevoie de această experiență nu doar „pentru bifă”, ci și pentru a găsi un potențial angajator pentru viitor. La rândul lor, companiile sunt conștiente de faptul că este mai eficient să dezvolte capacitățile profesionale ale „propriilor” angajați încă de pe băncile școlii, decât să caute un specialist format, dar scump.

Deja de câțiva ani compania „Microinvest” desfășoară cu succes "Induction Programme", un program de inițiere a tinerilor absolvenți în specificul activității unei companii de microfinanțare.

Compania le comunică studenților direcțiile principale de activitate și le oferă posibilitatea de a se afirma anume în acele domenii pentru care sunt mai predispuși.

„În anul 2017 am hotărât să mergem și mai departe: pentru prima dată am deschis ușile tinerilor studenți, trei dintre care au obținut rezultate excelente și au devenit parte a echipei companiei. Suntem convinși că acest program este o șansă unică pentru viitorii specialiști de a se familiariza cu mediul de lucru, de a-și evalua abilitățile și de a înțelege dacă au ales direcția corectă.”, susține  Irina Neronov, șeful departamentului Resurse Umane a companiei Microinvest.

 Cum se desfășoară stagiul de practică?

În prima zi studenților li se face cunoștință cu compania, li se expune care sunt așteptările de la ei și totodată sunt ascultate doleanțele studenților. Fiecare  stagiar are un mentor, din rândul angajaților companiei, care pe toată durata stagiului îl coordonează și la care se va putea adresa cu orice întrebare. 

Studenții se află în companie pe tot parcursul zilei de muncă, fapt ce le permite să  pătrundă în întregime în atmosfera de lucru. Împreună cu experții în creditare, tinerii atrag  noi clienți, merg în teren pentru a analiza afacerile clienților și participă la etapa finală de acordare a creditului.

De asemenea, tinerii au posibilitatea să urmărească cum activează oficiul  central: să analizeze procesele de lucru, să viziteze toate departamentele și să ofere propriile aprecieri sau recomandări privind îmbunătățirea activității companiei.    

Cum are loc procesul de recrutare?

Procesul de recrutare este unul transparent și corect.

1. Studenții expediază un  CV  cu o poză atașată

2. Compania îi contactează pentru a face cunoștință

3. Tinerii selectați sunt invitați la o discuție în grup

4. Compania desfășoară interviul personal.

Impresiile primilor studenți participanți la program

Felicia Focșa, studentă în anul 3 în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei:

”În vara lui 2017 am simțit nevoia unor schimbări.  Fiind studentă în anul 2, am înțeles că pot primi mai mult dacă voi combina materialul teoretic predat de profesori cu un stagiu de practică desfășurat în cadrul unei companii adevărate.  Pentru a găsi un loc de muncă, care să îmi permită să îmi pun în valoare capacitățile și să mă dezvolt ca și personalitate, am apelat la izvorul nesecat de informații, cunoscut de toată lumea, și anume: la rețeaua internet. Răsfoind, una după alta paginile, am atras atenția la anunțul postat de compania Microinvest.  Și, chiar dacă eram sceptică în privința angajării într-o companie atât de mare din lipsa experienței de muncă, am expediat CV-ul, simțind că „este locul potrivit pentru mine” și că acolo voi găsi ceea ce caut.

Am fost telefonată destul de repede și invitată la un interviu, am trecut testarea și am fost admisă să petrec stagiul de practică. În lunile următoare pe care le-am petrecut în companie, m-am regăsit, am căpătat încredere în propriile forțe, care îmi lipsea, am cunoscut oameni care sunt dispuși să mă ajute în orice moment, personalități puternice cu experiență vastă, de la care am învățat multe lucruri noi. Mă inspiră dorința colaboratorilor de a se perfecționa în permanență, de a căpăta noi abilități și competențe.

După 3 luni, mi s-a propus să devin parte a Echipei companiei cu posibilitatea de a-mi continua studiile în cadrul academiei. Am găsit un job interesant într-un colectiv prietenos și șansa de a mă dezvolta permanent, sunt foarte mulțumită de alegerea făcută.”

Pentru anul 2018, Microinvest are planuri ambițioase privind integrarea tinerilor colaboratori. Începând cu luna februarie, 9 studenți din anul 2, își desfășoară stagiul de practică în compania Microinvest, iar, în luna martie, lor li se vor alătura studenții anului 3. În luna iunie 2018 se va  da startul următoarei grupe de studenți în cadrul "Induction Programme".

 

Dacă sunteți student al anului 2 sau 3, aveți rude sau studenți cunoscuți, încercați-vă forțele, expediați CV-ul la cariera@microinvest.md și urmăriți pagina de Facebook a compan iei pe

https://www.facebook.com/MicroinvestMD/

Pentru mai multe detalii despre program, accesați http://microinvest.md/fii-parte-din-echipa/

 _______________________

Microinvest - este o companie de micro finanțare cu capital străin, care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova începând cu anul 2003. Compania este un partener de încredere pentru micul business, oferind creditare flexibilă și la timp  clienților săi.   

Microinvest - un partener de încredere. 

P.

P.

Vezi și aceste știri
Șoferii de camion antivacciniști din Canada vor să blocheze Ottawa. Elon Musk îi încurajează pe Twitter

Șoferii de camion antivacciniști din Canada vor să blocheze Ottawa. Elon Musk îi încurajează pe Twitter

Regimul de export al deșeurilor din UE în R. Moldova: Precizările Ministerului Mediului

Regimul de export al deșeurilor din UE în R. Moldova: Precizările Ministerului Mediului

Ministerul Sănătății anunță 5.615 de cazuri noi de infectări cu COVID-19. Alte 21 de persoane au pierdut lupta cu boala

Ministerul Sănătății anunță 5.615 de cazuri noi de infectări cu COVID-19. Alte 21 de persoane au pierdut lupta cu boala

Advertoriale
Maib reinventează aplicația mobilă și Internet Bankingul pentru Business Banking

Maib reinventează aplicația mobilă și Internet Bankingul pentru Business Banking

Vasilii Macovei, manager regional Nord: „La Microinvest finanțăm orice idee de dezvoltare” (INTERVIU)

Vasilii Macovei, manager regional Nord: „La Microinvest finanțăm orice idee de dezvoltare” (INTERVIU)

Endava Internship: Avantajele unui stagiu în Automation Testing (VIDEO)

Endava Internship: Avantajele unui stagiu în Automation Testing (VIDEO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: Radiografia succesului (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: Radiografia succesului (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Clasa politică, la control (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Ce-și doresc femeile? Ce-și doresc bărbații? (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Pune-un ban deoparte (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Totul despre bani (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Ultimă oră! Un m3 de gaze va costa 15,18 lei cu TVA. ANRE a aprobat noul tarif care se va aplica din 1 ianuarie curent. Reacția directorului MoldovaGaz (DOC)
 • 2
  Ungaria anunță că nu va sprijini Ucraina în fața Rusiei. Ce motiv invocă Budapesta
 • 3
  Serghei Lavrov: „Dacă depinde de Rusia, nu va fi război” cu Ucraina. Propunerile Statelor Unite, mai bune decât cele venite de la NATO
 • 4
  Benzina a sărit pragul de 23 de lei. Șoferii, puși în situația între a goli buzunarele sau bacul
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.