<iframe src="http://unimedia.info/video/6585/620" frameborder="0" width="650" height="370"></iframe>
„Acest potențial arată foarte bine pe hârtie, însă sigur nu întotdeana condițiile reale se potrivesc cu cele pe hârtie. Și aici o să vă dau exemplul unui investitor important din Iași, care își dorește să facă o fabrică de materiale de construcții în Chișinău, o investiție evaluată la 15 milioane de euro și care are dificultăți să investească”, a declarat Marius Lazurca.
Diplomatul român a subliniat că aceste dficultăți sunt de ordin legislativ și birocratic. „Mi-aș dori să pot spune că această investiție are un viitor cert în Republica Moldova, totuși nu pot să spun asta deocamdată. Intenția acestui investitor, pe care îl cunosc foarte bine și sunt în permanent contact, este foarte serioasă, își dorește în continuare să vină”, a spus ambasadorul.
„Lucrurile pe hârtie și pe site-uri arată foarte bine, însă nu întotdeauna condițiile reale confirmă ceea ce se găsește în textele legislative. E greu de indicat o singură problemă, proceduri dificile, o legislație uneori insuficientă, un sistem juridic care nu oferă toate garanțiile că banii investitorilor sunt în siguranță. Eu fac un lobby foarte intens pentru investitorii români, își doresc să vină în Republica Moldova, având sentimentul că fac un dublu serviciu, și investitorilor români, și Republicii Moldova, care poate să beneficieze de expertiză, de bani, de locuri de muncă, create de investitori români”, a mai declarat Marius Lazurca.
În prezent, în Republica Moldova sunt peste 4.000 de societăți moldo-române. „Sigur, activitatea lor este inegală, cum ar fi distribuitori de materiale, de construcții, avem o bancă importantă, cu un rol foarte solid în sistemul bancare din Republica Moldova. Avem și mici invetitori, mici firme de comunicare, de software”, a mai spus ambasadorul României la Chișinău.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.