„Așteptăm ca reparația acestei clădiri să fie finalizată în luna iulie curent. Am depus eforturi mari pentru a începe acest proiect. Au rămas șase luni până la finalizarea acestui proiect. Cred că această clădire va fi cea mai frumoasă din Chișinău. Cred că la cât de frumos va fi acest simbol al statului, atât de frumos va fi și statul”, a declarat Hulusi Kılıç.

Vezi și: Ce vrea Turcia în schimbul reparației clădirii Președinției? Răpunsul lui Dodon și a părții turce

„Președintele nostru (n. r. - Recep Tayyip Erdogan) și-a dat cuvântul că acesată clădire va fi reparată, și ne vom ține de cuvânt. După șase luni sper că ne vom revedea aici. Cred că va fi o zi de care ne vom mândri împreună cu domnul președinte, când clădirea va fi gata renovată și mobilată”, a spus diplomatul.

„Se spune că facem proiectele noastre la Comrat, dar iată că le facem și aici. Toate proiectele realizate de Turcia în Moldova noi le vedem ca o donație din partea poporului turc pentru poporul Republicii Moldova. Vreau să-l felicit pe domnul președinte și să spun „într-un ceas bun” pentru poporul și statul Republica Moldova”, a adăugat Kılıç.

Citește aici mai multe declarații cu privire la acest subiect.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!