Smokehouse și Pretura Centru vor încerca să-și rezolve disputa în audiență la Silvia Radu

Smokehouse și Pretura Centru vor încerca să-și rezolve disputa în audiență la Silvia Radu

După o serie de declarații și replici între Pretura Centru, localul Smokehouse și chiar poliție, pretura declară că în disputa dintre municipalitate și local „se depășește orice normă etică”. Pretura amintește localului că, acum doi ani, a dat curs solicitării lor de a participa la Hramul Orașului, dând dovadă de „receptivitate”. Cei de la Smokehouse, la rândul lor, spun că nu își vor schimba atitudinea față de pretură „pentru favorul de acum doi ani”. În timp ce funcționarii de la pretură spun că vecinii localului se plâng pe programul prelungit de la Smokehouse, berăria spune că plângerile verbale sunt în afara legii, întrucât pot fi trucate. Mai jos vă prezentăm opiniile ambelor entități în dispută.

Poziția Preturii Sectorului Centru:

Publicitate

„Având în vedere că se depăşeşte orice normă etică, Pretura sectorului Centru intervine pentru a clarifica situaţia referitor la denigragrea imaginii instituţiei, precum şi a funcţionarilor publici din cadrul acesteia de către reprezentanţii Smokehouse: BBQ, Beer, Community doar pentru simplu motiv că a refuzat prelungirea programului de activitate şi a luat în consideraţie cerinţele şi doleanţele locatarilor care nu sunt de acord.

Locatarii sunt indignaţi de comportamentul agentului economic deaceea Pretura sectorului Centru a decis să nu avizeze pozitiv programul solicitat. Instituţia noastră activează pentru cetăţeni dar nu în detrimentul acestora. Mai jos vedeţi procedura parcursă în acest caz, şi deloc birocrată cum susţine agentul economic:

Agentul economic, anume dna Ana Severin, s-a adresat pe data de 22 ianuarie 2018 în cadrul orelor de audienţă referitor la avizul privind orarul de activitateprelungit al cafenelei care activează pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 128/1.

În urma primirii cartelei de audienţă, la data de 26 ianuarie 2018, colaboratorul Secţiei social-economice, Sergiu Andrian, s-a deplasat la faţa locului. Astfel, în discuţie cu locatarii blocurilor din preajmă s-a constatat că locatarii nu sunt de acord cu orarul non-stop al agentului economic... (continuarea în postarea atașată de pe Facebook)

„Pretura sectorului Centru a publicat o declarație prin care a acuzat Smokehouse de minciuni și depășire a normelor etice. Reprezentanții Smokehouse și a Preturii se vor întâlni astăzi cu Primarul Silvia Radu pentru a discuta problema dată.

Pretura declară că nu avem dreptul să îi acuzăm întrucât 2 ani în urmă această instituție ne-a autorizat participarea la Hramul orașului (În conformitate cu legislația în vigoare) și astfel au dat dovadă de „receptivitate” față de noi. Smokehouse nu consideră că a activa în conformitate cu legea sau a emite autorizații și certificări conform legii reprezintă o favoare. Aceasta este responsabilitatea funcționarilor publici și cetățenii nu le sunt datori cu nimic pentru bunătatea lor. Noi plătim taxe. Ei trebuie să își facă meseria. De azi înainte Smokehouse se va închide la 22.00, cel puțin până problema apărută nu va fi soluționată”, scrie localul.

Citiți aici comunicatul de presă al berăriei, în limba engleză.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal