VIDEO. Balkan Pharmaceuticals și-a scos cifrele la vedere: 120 de mln de lei cifra de afaceri și 11 mln de lei contribuții la stat în 2017

VIDEO. Balkan Pharmaceuticals și-a scos cifrele la vedere: 120 de mln de lei cifra de afaceri și 11 mln de lei contribuții la stat în 2017

Balkan Pharmaceuticals, una din cele mai mari fabrici de producere a medicamentelor din sud-estul Europei o găsim în orășelul Sîngera, din Republica Moldova. Compania numără 209 tipuri de medicamente înregistrate în Nomenclatorul de stat, iar în 2017 a produs 153 de denumiri de medicamente.  Balkan Pharmaceuticals este a doua companie care își scoate cifrele la vedere în cadrul campaniei demarate de AGORA. 

În 2017, Balkan Pharmaceuticals a achitat peste 11 milioane de lei contribuții la stat, cifra de afaceri fiind de 120 de milioane de lei.

„Republica Moldova este o piață mică. Nu ne putem lăuda cu niște cifre senzaționale, dacă am face o comparație cu Ucraina care e o piață de 40 de mln sau România care are o piață de 20 de mln. Totuși în RM noi suntem lideri în ceea ce privește numărul de medicamente din Nomenclatorul de Stat”, povestește directorul de disctribuți Balkan Pharmaceuticals, Gheorghe Apostol.

Publicitate
...

În cei circa 10 000 de metri pătrați ai fabricii de la Sîngera activează 148 de angajați, iar salariul mediu la Balkan Pharmaceuticals este cu 25% mai mare decât salariul mediu pe economie.

În laboratorul Balkan Pharmaceuticals se găsesc peste 10 000 de eprubete.

...

Dar, în ce se măsoară medicamentele?

„Cred eu medicamentele se măsoară în bucuria pacientului după ce a finisat cursul de tratament și știe că este sănătos.” Gheorghe Apostol.

Autor:

Campania „Cifre la vedere”, lansată de AGORA, este o campanie menită să consolideze și să crească reputația companiilor locale. Impresionați de strategiile de transparentizare adoptate de tot mai multe companii din lume și conștienți de importanța pe care o are transparența financiară pentru atragerea invesțiilor, ne-am gândit să încurajăm antreprenorii să povestească publicului mai multe despre compania lor, să prezinte mai multe cifre și date care vorbesc despre situația reală din firmă.

Prima companie care și-a deschis ușile a fost Interact Media, compania care deține în proprietate portalul de știri AGORA și revista online pentru femei EA.md. Directorul Interakt, Irina Ghelbur, a povestit despre cum reușește o companie media să acopere diferența dintre încasări și cheltuieli, ce salarii au jurnaliștii, dar și care a fost productivitatea muncii celor 13 angajați în 2017.

Ne-ar plăcea să aflăm cifre și curiozități și din compania ta (litri de cafea consumate de angajați sau clienți, tone de hârtie utilizate în lucru, KW de energie electrică folosiți lunar, etc). Dacă vrei să fii parte și tu a campaniei, scrie-ne un mesaj la adresa [email protected]

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal