
VIDEO. Cifre la vedere: Rozmarin Cafe, localul cu 600 de bucate în meniu, 14 chiuvete în bucătărie și zeci de mii de cafele servite
Rozmarin Cafe este un localul situat în inima Capitalei, care și-a deschis ușile în aprilie 2016. Este un local mic, cu o suprafață de circa 155 de m2, care poate găzdui în jur de 55 de persoane. Zilnic, în jur de 150 de persoane pășesc pragul Rozmarin Cafe. Printre cei mai fideli clienți se numără studenții de la Universitățile din preajmă și angajații centrelor de business din vecinătate.
・
În fiecare zi la Rozmarin se gătesc în jur de 120 de porții de bucate. Cele mai solicitate sunt sandwich-urile gourmet. Zilnic se vând în jur de 50 de sandwich-uri.
„Ele au fost din prima zi de la deschidere. Noi am vrut să oferim ceva nou. Ele sunt foarte gustoase. Pâinea este preparată în localul nostru”, povestește Ana Sîtnic, administratoarea localului.
Rozmarin Cafe este localul unde uleiul este aproape absent în bucătărie, pentru că aproape toate bucatele se coc.
În bucătăria Rozmarin sunt 14 chiuvete. Asta a fost cerința instituțiilor abilitate în domeniul sănătăți publice și siguranței alimentelor. Chiuvetele practic au acaparat tot spațiul pentru munca bucătarilor, celor cinci bucătari revenindu-le câte un metru liniar de masă de lucru.
În meniul Rozmarin sunt peste 600 de feluri de bucate.
De la deschidere și până în prezent la Rozmarin Cafe au fost servite:
- 15 000 de cafele
- 12 000 de ceaiuri
- 11 000 de deserturi.
În cadrul companiei activează 18 angajați, media de vârstă a acestora fiind de 30 de ani. În 2017, Rozmarin Cafe a înregistrat o cifră de afaceri de 5 288 000 de lei. Cifra procurărilor mijloacelor fixe și mobile a fost de aproape 4 mln de lei, marfa fiind achiziționată de le 50 de distribuitori.
Pe parcurusl anului trecut, Rozmarin Cafe a avut parte de 4 controale din partea instituțiilor statului - două fiscale, unul de la ANSA și altul de CNSP.
Aproape 900 de mii de lei au constituit taxele și impozitele achitate la stat în 2017.
Localul impresionaeză și prin decorul său care se schimbă la fiecare sărbătoare, dar și prin peretele verde care are peste 100 de plante aranjate în 36 de ghivece.
Cele 4800 de șervețelele utilizate lunar la Rozmarin sunt făcute din materiale reciclabile.
„Știu precis că pentru ele nu se taie niciun copac. De multe ori oaspeții noștri se întreabă de ce au această culoare (n.r. - maronie), aceasta este explicația. Asta a fost ideea la care noi am ținut de la bun început - să folosim șervețele reciclate”, mai povestește Ana Sîtnic.
În local sunt peste 400 de tacâmuri, iar în cei doi ani de activitate s-au spart peste 300 de pahare și 200 de farfurii.
„Noi credem că cioburile ne aduce noroc!” Ana Sîtnic.
***
Acest material face parte din Campania „Cifre la vedere”, lansată de AGORA, o campanie menită să consolideze și să crească reputația companiilor locale. Impresionați de strategiile de transparentizare adoptate de tot mai multe companii din lume și conștienți de importanța pe care o are transparența financiară pentru atragerea invesțiilor, ne-am gândit să încurajăm antreprenorii să povestească publicului mai multe despre compania lor, să prezinte mai multe cifre și date care vorbesc despre situația reală din firmă.
Prima companie care și-a deschis ușile a fost Interact Media, compania care deține în proprietate portalul de știri AGORA și revista online pentru femei EA.md. Directorul Interakt, Irina Ghelbur, a povestit despre cum reușește o companie media să acopere diferența dintre încasări și cheltuieli, ce salarii au jurnaliștii, dar și care a fost productivitatea muncii celor 13 angajați în 2017.
Ne-ar plăcea să aflăm cifre și curiozități și din compania ta (litri de cafea consumate de angajați sau clienți, tone de hârtie utilizate în lucru, KW de energie electrică folosiți lunar, etc). Dacă vrei să fii parte și tu a campaniei, scrie-ne un mesaj la adresa [email protected]
