Astfel anul precedent au fost comise aproape 7000 infracțiuni în stare de ebrietatea din 32956 de infracțiuni total comise în 2017. Din acestea, majoritatea sunt infracțiuni considerate ușoare, iar 89% sunt infracțiuni comise în domeniul transportului, unde predomină șofatul în stare de ebrietate.  

În același timp, raioanele din regiunea centru a țării, atestă cele mai multe infracțiuni comise în stare de ebrietate, iar în municipiul Chișinău cifra ajunge la 819 infracțiuni.

Raioanele marcate cu roșu, sau cele unde au avut loc cele mai multe infracțiuni în stare de ebrietate, sunt Edineț, Soroca, Florești, Bălți, Ungheni, Hâncești, Chișinău, Ștefan Vodă, Cahul, Comrat și Vulcănești. La Călărași au avut loc 4 omoruri provocate de consumul de alcool, în 2017, și 17 infracțiuni contra familiei și copiilor. Unele dintre cele mai pașnice raioane în acest sens au fost Basarabeasca, Taraclia, Râșcani și Glodeni.

Accesați acest link pentru a vedea harta:  https://drive.google.com/open?id=1Ii51Cmt2azyHwIQpIV3-_0ApUwWl9S7y&usp=sharing

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!