Casele scoase la imprimantă: detalii noi despre proiectul comun Icon - New Story

Casele scoase la imprimantă: detalii noi despre proiectul comun Icon - New Story

Două companii din domeniul imobiliar au inițiat un program fără precedent menit să ofere familiilor locuințe la un preț accesibil. În cadrul programului, cu ajutorul unei imprimante 3-D de mari dimensiuni, vor fi create 100 de case, informează BBC

Firma de construcții Icon și ONG-ul New Story au găsit o soluție inovatoare pentru a rezolva problema oamenilor care au nevoie de locuință la un preț accesibil, relatează sursa.

Companiile au dat startul unui program de imprimare 3-D a caselor pe scară largă. O locuință de 60 de metri pătrați poate fi creată în 48 ore.

Publicitate
...

Cadrul de imprimare pe șine. Foto: BBC

„Sistemul funcționează pe șine, ca un tren. Puteți să construiți mai multe case consecutiv, una după altă, sau să creați o casă foarte lungă”, a povestit șeful Icon, Alex Le Roux.

Ca și în cazul imprimării 3-D pe scară mică, materialul se adaugă în mod sistemic, strat după strat. Icon folosește mortarul, un material asemănător betonului.

...

Foto: New Story

„Putem să imprimăm clădiri cu înălțimea de peste 11 ft (3,3 metri, n.r.) cu ajutorul acestei imprimante”, spune Le Roux.

Programul va fi testat în El Salvador, unde vor fi construite 100 de case în anul 2019, notează sursa.

„Familiile beneficaire vor semna un contract de ipotecă pentru următorii 10 ani”, a spus directorul New Story, Brett Hagler.

Potrivit sursei citate, aceasta înseamnă aproximativ $30 de dolari pe lună. Conform datelor Ministerului de Economie din Salvador, salariul mediu în localitățile rurale este de circa $360 de dolari.

Unele persoane și-au exprimat îngrijorarea că mai mulți muncitori din domeniul construcțiilor ar putea să rămână fără job ca urmare a utilizării acestei tehnologii. Însă inițiatorii proiectului au pregătit un răspuns la aceste critici.

„Ceea ce am observat noi este că, cu cât mai devreme familiile se mută într-o locuință proprie, cu atât mai rapid ele pot să găsească un loc de muncă bine plătit sau să obțină un împrumut și să-și deschidă o afacere. Oferind familiilor locuință este un mod mai inteligent de a crea locuri de muncă decât pur și simplu mai multe job-uri în sectorul construcțiilor”, a spus Brett Hagler.

Priviți de asemenea: VIDEO. Casa de 10 000 de dolari care poate fi construită în 24 de ore

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal