5 motive pentru care nu trebuie să împrumuți bani de la prieteni sau cămătari

5 motive pentru care nu trebuie să împrumuți bani de la prieteni sau cămătari

Problema banilor provoacă întotdeauna neplăceri. Este extrem de incomod să vorbești despre asta, însă cu siguranță te-ai aflat în anumite crize financiare și ai căutat cu disperare bani, fie de la prieteni, fie de la rude. Sub presiune, poate te-ai fi gândit chiar și la cămătari.

Vezi în continuare câteva motive care confirmă că aceste idei nu sunt chiar atât de bune:

1. Împrumuturile de tip deschis pot crea situații stresante

Publicitate

Când iei un împrumut de la un prieten, de cele mai multe ori nu mai ajungeți să stabiliți niște condiții, precum termenul pentru rambursarea banilor sau dobânda. Astfel, nu știi care sunt așteptările creditorului, până când este dispus să aștepte, iar această incertitudine poate crea o situație de stres pentru tine. S-ar putea să îți ceară banii chiar mâine!

2. Ești pus într-o situație stânjenitoare

Este foarte neplăcut să ți se amintească că ai o datorie și să te scuzi de fiecare dată când dai ochii cu un prieten. Din această cauză, discuțiile dintre voi doi ar putea deveni tensionate, ori riscați să vă evitați reciproc.

3. Cel care împrumută devine un servitor

Un proverb biblic (Proverbe 22:7) spune cel care ia cu împrumut este robul celui ce-i dă cu împrumut. Acesta este exact postura în care te afli atunci când ai luat de la cineva bani: simți că trebuie să îi mulțumești continuu și simți că nu ai putea să te opui nicicum acestei persoane.

Mai mult, ai putea fi nevoit să tot mulțumești și să fii recunoscător chiar și după ce ai întors deja banii.

4. Dobânzile cămătarilor sunt exagerate

Dacă nici un prieten nu îți poate oferi un împrumut, ești tentat să deschizi internetul, care abundă de oferte de creditare din partea persoanelor private. Condițiile pot părea avantajoase, însă ai putea să pierzi chiar și bunul gajat, pentru că această „industrie” a cămătarilor se bazează pe dobânzi ridicate și pe oameni ce ajung în situații disperate.

5. Crezi că împrumutul unui prieten te ajută

Atunci când împrumuți bani, crezi că ai fost ajutat, însă în realitate, ți s-a arătat o cale ușoară de a ieși din problema financiară pe care o ai: „Dă-i omului un pește și el va avea de mâncare o zi, învață-l cum să pescuiască și el va avea de mâncare toată viața”. Mai bine cere un sfat bun, decât o sumă de bani!

Toate acestea le poți evita dacă gândești și analizezi la rece. La Prime Capital poți obține banii pe care ți-i dorești fără emoții sau nervi, cu minim de documente, rate fixe și economie maximă de timp. O poți face chiar și online, de unde afli din start toate cheltuielile și plățile legate de obținerea și restituirea creditului.

Cel mai mare avantaj este că ești protejat de schimbările nedorite ce pot apărea pe parcurs și ai garanția unui credit fără riscuri. Optează pentru transparență și comoditate!

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal